Promoure un model d’agricultura innovadora, sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Aquesta és la missió d’Altinco S.L., una empresa fundada l’any 1994 de la mà de tres enginyers químics de l’Institut Químic de Sarrià (IQS), que ha crescut en els darrers anys fins a convertir-se en una companyia de referència en el sector agroquímic.

Durant anys, Altinco S.L. ha lluitat per ser una empresa sostenible, eficaç, competitiva i resilient, amb una gran flexibilitat i capacitat de resposta als nous escenaris. Aquesta filosofia ha permès a l’empresa expandir-se internacionalment amb dues filials al Marroc i Colòmbia, aconseguint que l’exportació representi un 45% de la seva facturació.

A través de la fabricació i comercialització de productes agroquímics sostenibles i ecològics, Altinco S.L. busca generar valor a tots els nivells, des del seu entorn fins al seu equip de treball i propietaris. Aquesta visió inclou ser un referent en el sector agroquímic amb productes innovadors, ecològics i sostenibles, liderant el mercat de protecció i bioestimulació de cultius. Com ells mateixos expliquen, “ens anticipem i prevenim problemes per oferir solucions eficaces”.

Productes i logística de l’empresa

Els productes d’Altinco es classifiquen en tres categories principals: fitosanitaris, bioestimulants i nutricionals, tots dissenyats i desenvolupats internament. Aquests productes són aplicables a una àmplia varietat de cultius, incloent-hi fruiters, cítrics, vinya, hortícoles i cereals. L’estratègia de diferenciació d’Altinco es basa en el coneixement expert dels seus fundadors i membres actuals de l’equip. A més, la companyia disposa d’una excel·lent gestió logística per oferir el millor servei possible als seus clients, adaptant-se a les necessitats i problemes dels agricultors.

Els plans de creixement d’Altinco per als propers anys inclouen augmentar el nivell d’exportació fins al 60%, consolidar les seves filials i ampliar el nombre de productes fitosanitaris ecològics. Aquest pla estratègic està dissenyat per posicionar l’empresa de manera òptima de cara a l’horitzó 2030, complint amb els objectius europeus de reduir dràsticament l’ús de pesticides convencionals.

La Cambra de Comerç de Lleida, un suport crucial

La Cambra de Comerç de Lleida ha estat un suport crucial per a Altinco, especialment en la formació del personal i en tot el relatiu a l’exportació. Les missions comercials, les agendes de reunions internacionals, així com les consultes i tràmits tècnics de comerç internacional, han estat claus en l’expansió global de l’empresa.

Des d’Altinco, el consell que donen a futurs empresaris i empresàries és clar: “Conèixer a la perfecció el negoci o producte que es vol crear. No s’ha de tenir por, però sí tocar de peus a terra, valorant els recursos i capacitats disponibles“.

Per a aquells interessats en contactar amb Altinco S.L. podeu fer-ho a través del telèfon 973 712 113, per correu electrònic info@altinco.com o a la seva pàgina web www.altinco.com.