Notícies de premsa - Cambra de Comerç de Lleida

Notícies de premsa

La Cambra de Comerç de Lleida i Alumni UdL col·laboren per impulsar la formació i el reciclatge dels antics alumnes de la UdL

ConveniAlumniwebEl president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan H. Simó i el representatnt de ‘Associació d’Antics Alumnes i Amics de la UdL (Alumni UdL), Josep Maria Moragues han signat un conveni de col·laboració per tal de potenciar les activitats d’ambdues entitats. D’aquesta manera, la Cambra obre els seus cursos seminaris i activitats formatives als membres d’Alumni UdL que seran divulgats per aquesta entitat. Per la seva banda, tothom que desitgi associar-se a Alumni UdL a proposta de la Cambra de Comerç de Lleida tindrà exempta la quota d’inscripció així com el pagament de la primera anualitat. També es contemplen descomptes en la quota en casos d’atur o altres circumstàncies especials.

Lleida, 15 de maig de 2018

 

Un "Compliance" actiu pot lliurar a l'empresa dels delictes comesos pels seus treballadors, clients o proveïdors

  • L'empresa que en segueixi un tindrà més facilitats per contractar amb l'Administració Pública
  • La Cambra i Compcat organitzen una sessió formativa gratuïta per a Pimes sobre les oportunitats del Compliance

Compliance2El fet que qualsevol activitat empresarial desenvolupada per persones jurídiques hagi de respondre penalment de les actuacions que en un moment donat puguin realitzar els seus administradors, treballadors, clients i/o proveïdors ha posat sota els focus un nou model d’autocontrol molt estès als països anglosaxons: els programes de Compliance. Per tal d’explicar a les Pimes -que conformen el 90% del teixit productiu lleidatà- com es poden protegir de situacions i persones que no compleixen les normes existents, la Cambra de Comerç de Lleida i l’Associació Compcat han organitzat una jornada formativa gratuïta que pretenia donar a conèixer i resoldre els dubtes que envolten el Compliance.

Arran de la reforma del Codi penal del 2010, les empreses que puguin acreditar que han implantat un d’aquests programes i que el segueixen en el desenvolupament de la seva activitat poden fins i tot ser eximits de la responsabilitat penal que les actuacions delictives comeses per aquelles persones amb les que mantenen una relació laboral o comercial. De fet, Compliance (en anglès) és la pràctica d’obeir la llei, les regles o peticions ètiques i de bones pràctiques que afectin una empresa. Per això, des del punt de vista del president de l’Associació Compcat, Rafael Sánchez, “es tracta d’una oportunitat per a impulsar l’autocontrol, és a dir per a ser més competitius, per a optimitzar recursos interns i externs, per a dur a terme un codi de bones pràctiques”. Cal assenyalar que en nombroses ocasions, els delictes que es produeixen en una empresa i acaben als tribunals, escapen de la possibilitat de control per part de la persona que la representa o que la tutela, però “si aquestes són capaces de demostrar al jutge que van habilitar mesures de control i que les apliquen en el seu dia a dia, pot esdevenir un atenuant quan no un eximent de la pena”, va dir Sánchez. 

Lleida, 4 de maig de 2018

Nota de premsa

Fotos de l'acte

 

CRISTINA MENDOZA GUANYA EL PREMI DEL SELFIE DEL FUTUR

La Cambra de Comerç de Lleida sortejava una càmera d'acció en el marc de la Fira del Treball i la FP de Lleida

IMG_0472Cristina Mendoza Repilado ha estat la guanyadora del sorteig que la Cambra de Comerç de Lleida va organitzar en el marc de la Fira del Treball i la FP de Lleida el passat 19 i 20 d'abril. 

El concurs duia per nom "el selfie del futur" i consistia en el sorteig d'una càmera d'acció entre el jovent que tingués interès pels cursos de formació gratuïta que organitza la Cambra de Comerç de Lleida al llarg de l'any en el marc de diferents programes formatius com el Pla d'Insercio i Qualificació (PICE). 

En aquests moments, la institució està ultimant l'organització de la Fira #Jovullser que es farà el proper 1 de juny i que pretén posar en contacte joves que busquen feina amb empreses lleidatanes, i el Campus d'Estiu en el que s'ofereixen diferents cursos per a joves d'entre 16 i 29 anys.

Lleida, 27 d'abril de 2018

 

Sis de cada deu empreses de Lleida consideren que el ritme econòmic es va estabilitzar el 2017"

  • Es consolida el creixement del 2016, tot i els alts i baixos registrats al llarg del 2017

El darrer trimestre de l’any 2017 va servir per estabilitzar l’economia lleidatana d’acord amb les dades del Clima Empresarial que evidencia els alts i baixos que han caracteritzat aquest exercici. Si bé al primer trimestre l’estudi anunciava un fort creixement tant pel que feia a la marxa del negoci com a les expectatives per als propers mesos, el segon trimestre fou un gerro d’aigua freda que va fer caure aquestes expectatives als nivells de finals de 2016. Tot i això, el darrer trimestre ha permès una consolidació del creixement registrat fins a finals del 2016, ja que les dades es mantenen en un equilibri de creixement sostingut pel que fa a la marxa dels negocis, si bé és cert que les expectatives de l’empresariat continuen tenint un tint negatiu a finals d’any.

Lleida, 16 d'abril  de 2018

Nota premsa

 

GUILLEM LÓPEZ CASASNOVAS:"Assistim al naixement de l'ocupació 2x1"

El doctor en Economia Pública es mostra partidari d'una política econòmica pròpia per a Catalunya al·legant que l'exercici de la sobirania "ens ha de fer més productius en el marc d'una estructura econòmica que premiï l'esforç, reconegui el talent i pesi la responsabilitat individual".

CasasnovaswebEl doctor en Economia Pública i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López Casanovas, ha recalcat que després de la crisi, l’Estat espanyol “té la mateixa renda per càpita de fa deu anys i per tant hem tancat una dècada perduda sobre la que pesa la llosa de l’atur” en el marc de la conferència “L’economia Catalana al 2018. Reptes i oportunitats” que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Lleida en el marc del Cicle Economia Catalana Present i Futur. És precisament la taxa d’atur la que “està fent néixer el fenomen d’una nova ocupació, la del 2x1, és a dir, dues ocupacions en precari per una a temps complert destruïda” en el marc d’un context de creixement que es fa amb un dèficit públic estructural, amb la incertesa del preu del Brent i el progressiu desacoblament dels països que actuen de motor econòmic a nivell mundial.

Lleida, 8 de maig de 2018

Nota de premsa

 
Més articles...