Notícies de premsa - Cambra de Comerç de Lleida

Notícies de premsa

ORIOL AMAT: "Apostar per la innovació i per les persones és vital per continuar creixent" 

  • Lleida col·loca 10 empreses en el ranquing de les que millorcreixement han tingut el darrer any
  • L’economista Oriol Amat analitza les claus per seguir creixent en anys difícils en el marc del cicle de conferències Innovació I Competitivitat de la Cambra de Lleida

webamat

Amat ha explicat que d’acord amb les dades d’IDESCAT i de l’Observatori del Treball i Model productiu 2018 de les 619.500 empreses que hi ha a Catalunya, pràcticament el 99% tenen plantilles que no superen els 50 treballadors, una xifra que ha crescut un 5.5% respecte al 2015, mentre que les empreses entre 50 i 199 treballadors han crescut un 13,5%, recuperant pràcticament la caiguda experimentada a l’inici de la crisi. En aquest sentit, Amat ha posat èmfasi en les dades d’Eurostat en les que es compara la composició empresarial catalana amb la de països com Alemanya, França Itàlia, Espanya o el regne Unit. D’acord a les dades, les dades d’empreses amb més de 50 treballadors a Catalunya (1.2%) són similars a les del Regne Unit (1.8%) ·duplicant la presència d’empreses amb més de 50 treballadors que hi ha a Espanya o a Itàlia (0.6% respectivament).

Un altre dels temes tractats ha estat les empreses d’alt creixement., que són aquelles que incrementen les vendes un 15% anual durant un mínim de quatre anys, amb m´s de 10 empleats i amb rendibilitats positives. A Catalunya hi ha 357 empreses Exemples d’empreses d’alt creixement són empreses del sector com la biomedicina (Grífols), els videojocs (Social Point SL), o l’agroalimentació (Casa Ametller, Liquats Vegetals). D’empreses d’alt creixement també n’hi ha de Lleida: Roca Fariners (Agramunt), Sustainable Agro Solutions (Almacelles), Ideacer Inox (Bellvis), Companyia general d’Olis d’Oliva de Catalunya (Borges Blanques), Indros Linyola (Linyola), Nayper Motor (Llieda), Cubas Segre (Lleida), Fontaneria Acosta (Lleida), Airfrio Lleida (Lleida) i Usualla Logística (Lleida),

En aquest sentit, l’economista ha posat sobre la taula que les claus de les empreses excel·lents passen per les retribucions variables. “Es tracta d’empreses que incentiven els suggeriments, busquen consensos, escolten al client i vetllen pel benestar dels seus treballadors”, ha comentat Amat.

Finalment, l’economista català ha assenyalat que ens trobem en un moment bo per a l’economia i per a les empreses catalanes en la que es produirà una major generació de riquesa i una millor posició financera amb menor endeutament empresarial així com un baix cost per al finançament d’operacions. Tot plegat redundarà en una major ocupació i rendibilitat. 

Lleida, 28 de febrer de 2018

Nota premsa

 

SRI LANKA I FILIPINES, ELS CONVIDATS DE LA NOVA EDICIÓ DEL WINE BUSINESS MEETINGS DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE LLEIDA 

  • Aquesta serà la IX edició de la trobada que facilita el contacte entre importadors i exportadors de vins i caves
  • L'acte tindrà lloc del 19 al 23 de febrer al Palau de Congressos La Llotja de Lleida

180219Wine01La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida posa altra vegada a l’abast dels cellers catalans i espanyols l’oportunitat de presentar el seu model de negoci als importadors procedents de Filipines i Sri Lanka que a partir del dilluns 19 de febrer i fins el divendres 23 visitaran Lleida. L’activitat, clarament consolidada, compta amb una molt bona acceptació del sector vinícola ja que cada edició s’hi incorporen nous participants en funció de les polítiques de creixement empresarial en l’àmbit internacional. En aquesta ocasió hi participaran 21 cellers que a porten vins de fins a 20  denominacions d’origen i que mantindran contactes amb 8 dels principals importadors de begudes de Filipines i tres de Sri Lanka. Cal assenyalar que tant la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya –a través de Prodeca i d’Acció-, CaixaBank, Global Lleida, i Enterprise Europe Network col·laboren en la realització d’aquest esdeveniment.

De fet, van ser els bons resultats comercials assolits arran d’edicions anteriors –la darrera amb Perú- el que ha fet que els cellers demanessin específicament establir contactes per tal que la Cambra de Comerç portés fins a Lleida els importadors d’aquests països i d’aquesta manera establir noves relacions empresarials entre ambdós països per tal d’obrir nous mercats.

Tot i la dimensió relativament petita d’aquest mercat, el sector del vi de Filipines obre grans expectatives als cellers espanyols ja que el consum es troba en una clara fase de creixement registrant una taxa del 60% en els darrers cinc anys. De fet l’any 2015 es va arribar a gairebé als 16 milions de litres consumits amb un valor de 250 milions d’euros i els estudis de mercat apunten a un creixement del 48% més fins a l’any 2020 arribant a un valor de mercat de 330 milions d’euros.

Amb una població de 102 milions d’habitants i un PIB que va créixer l’any 2016 un 6.8% es calcula que hi ha un potencial de clients d’aproximadament 15 milions de persones amb un nivell d’ingressos suficient per a consumir vi d’importació. Alhora, els llaços històrics entre l’Estat espanyol i Filipines fan que el vi de les nostres contrades estigui reconegut i tingui una bona reputació. De fet, és en aquests moments el segon proveïdor principal en volum i en valor.

Pel que fa al Sri Lanka, un dels principals atractius per a les empreses vitícoles és l’elevat nombre de turistes que el visiten anualment i això fa que el mercat estigui en contínua expansió amb un alça de més del 20% aquest any. Alhora cal destacar que des del Govern es van impulsar mesures per potenciar el consum de la cervesa i el vi en detriment dels destil·lats amb una normativa fiscal molt més laxa que la que hi ha establerta per a les begudes amb alta graduació. Cal destacar també que el Sri Lanka té unes mesures aranzelàries inferiors a les de països veïns com la Índia i que es tracta d’un bon soci comercial de les Illes Maldives.

Els objectius del IX International Wine Business Meeting se centren en donar a conèixer la qualitat i la diversitat de vins catalans, crear llaços de relació entre empresaris productors i els principals importadors peruans del sector per tal de incrementar a mig i llarg termini les exportacions de vins catalanes. Si tenim en compte els resultats d’anteriors edicions del  International Wine Business Meeting les dades són prou reveladores i demostren l’impacte d’aquesta mena d’actuacions:


Exportacions

Pre-missió

Exportacions

Post-missió

Creixement

en el període

USA 2013

230.790 €

737.313 €

+219%

Canadà 2013

109.930 €

164.984 €

+50%

Xina 2014

97.410 €

178.894 €

+84%

Japó 2015

84.670 €

236.445 €

+179%

Corea del Sud 2016

17.420 €

28.111 €

+61%

Rússia 2016

258.086  €

sense dades

Sense dades

Taiwan 2017

9.590 €

11.612

+21% ( 9 mesos)

Perú 2017

0€

4.520€

en 2 mesos

(dades 2017)

Pel que fa als importadors procedents de Filipines, les empreses que es desplaçaran fins a Lleida aquesta setmana seran: ARTISAN CELLARS AND FINE FOODS INC. (importador, distribuidor i detallista), ALCOLINE CORPORATION (distribuidor i detallista), AWC PHILIPPINES INC (Importador ‐ distribuidor), BARES&ESTRELLAS WINE AND FOOD SERVICES CORP (importador – distribuidor), BESTWORLD BEVERAGE BRANDS INC (Importador y distribuidor), METRO WINE CENTER (Importador y distribuidor), FOOD AND BEVERAGE INC (PHILIPPINE WINE MERCHANTS) (Importador, distribuidor i detallista), SILVER SECRETS INC (Importador y distribuidor). Per la seva banda, els importadors i distribuïdors procedents de Sri Lanka que mantindran contacte amb les empreses catalanes i espanyoles participants serán: LUXURY BRANDS (PVT) LTD (importador, distribuidor i detallista), GREAT WESTERN INTERNATIONAL LIMITED (distribuidor i detallista), DUFRY COLOMBO SHOPS LIMITED (importador i detallista)

Per la seva banda, els cellers participants en aquesta edició són:

Arriezu Vineyards, S.L.U.

Rueda / Rioja

Castell del Remei

Costers del Segre / Conca de Barberà

Mas Blanch i Jové

Costers del Segre

Falset Marsà

Montsant

Bodegas Concavins, S.A.

Catalunya / Conca de Barberà

Can Roda

Alella

Costers del Sió

Costers del Segre

Bodegas Mocen

Rueda / Castilla y León

Vins Grau SL

Pla de Bages

Recaredo

Penedès/ Cava

Celler Batea

Terra Alta

Bodegas Bocopa

Alicante

Bodegas Vinícola Real

Rioja

Clos Pons

Costers del Segre

Mont Marçal

Cava /Penedès

Vintouch Wines

Txakoli/Cariñena/Rioja

Grandes Vinos y Viñedos

Cariñena

Cellers Unió

Montsant/ Priorat

Alta Alella

Alella

Winex Foods

Navarra/Rioja/Almansa

Covides

Penedès

Finalment, el programa previst per aquests dies es conforma de la manera següent:

Dimarts, 20 de febrer

09:30 h: Reunions de treball entre els cellers i els importadors.

10:45 h: Coffee break.

11:15 h: Reunions de treball entre els productors i els importadors.

13:35 h: Dinar de treball.

15:15 h: Visites a les instal·lacions dels cellers participants.

Dimecres, Dijous i Divendres 21 al 23 de febrer

Tot el dia: Visites a les instal·lacions dels cellers participants.

 

Lleida, 19 de febrer de 2018

Nota premsa

Enllaç a les fotografies de l'acte

 

La Cambra acull la presentació del POUM a l'empresariat lleidatà 

L'Ajuntament de Lleida explica a les associacions empresarials i comercials de Lleida les línies mestres del nou POUM

POUM_WebLa Cambra de Comerç de Lleida ha acollit aquest matí la presentació del nou Pla d'Ordenació Municipal (POUM) a les associacions empresarials i comercials de la ciutat de Lleida que ja preveu que el creixement del nombre d'habitants arribi en un termini de 15 anys als 180.000.

En aquest sentit, des de la Paeria s'ha explicat que el que es pretén és impulsar la rehabilitació d'habitatges, la inversió al Centre Històric, el mercat de lloguer i els pisos de protecció oficial alhora que es promourà una nova regulació més flexible i dinàmica de la zona de l'Horta o la creació d'una ronda verda que embolcalli la ciutat. ELPOUM pretén també ordenar el model comercial i industrial de Lleida potenciant el transport ferroviari de proximitat.

Lleida, 15de febrer de 2018

 

Els socis del Club Cambra disposaran d'un descompte VIP a Paradores 

La Cambra de Comerç signa un conveni amb el parador de Lleida que beneficia les empreses associades a la institució

ConveniParadores01Les empreses associades al Club Cambra, de la Cambra de Comerç de Lleida  es podran beneficiar d’un descompte VIP a la xarxa Paradores. Aquest és el principal acord del conveni que aquest matí ha signat el President de la institució lleidatana, Joan H Simó i el  director del Parador de Lleida,  Miguel López.

Alhora, i com a contrapartida des de Cambra es farà difusió entre els seus associats de les possibilitats que ofereix el Parador de Lleida per a les empreses lleidatanes. Amb aquest objectiu s’organitzarà properament una visita específica per a donar a conèixer les possibilitats del Parador de Lleida que  finalitzarà amb un petit refrigeri.

Aquest és només un dels avantatges que la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida posa a l’abast de les empreses adscrites al Club Cambra. Entre d’altres hi ha descomptes en els actes i en la formació que organitza la institució a més a més de diferents descomptes en serveis de tercers.

Lleida, 5 de febrer de 2018

Nota premsa

Imatge de la signatura


 

LA CONTRACTACIÓ EN LA FORMACIÓ DUAL, CENTRE DEL DEBAT A LA CAMBRA DE LLEIDA 

La sessió dóna continuïtat a la divulgació del nou model formatiu encetada el passat 16 de desembre amb la participació de diferents empreses que tenen el model implantat.

Dual01Arran de l’èxit assolit en la primera jornada sobre la Formació Dual que va tenir lloc el passat 16 de desembre, la institució lleidatana ha organitzat avui una sessió formativa centrada en les qüestions laborals relacionades amb l’estada a l’empresa en FP Dual. La jornada compta amb el suport de la Unió Europea, Cámara de España i la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

La jornada, desenvolupada pel tècnic assessor laboral de la xarxa FP Dual de la DGFPIERE, Raúl López ha explicat com tenir alumnes en FP Dual i les diferències entre aquest tipus de formació i la Formació en Centres de Treball. En aquest sentit s’han posat sobre la taula les diferents modalitats de contractació (beca, contracte) i els avantatges i inconvenients de cadascuna, així com la necessària implicació de les parts en la gestió del procés. Entre els temes que s’han posat sobre la taula hi ha la gestió de les baixes, les hores extraordinàries, la mobilitat... La sessió ha

La jornada l’ha inaugurat el Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés.

Lleida, 18 de desembre de 2017

Adjuntem fotografia de l’acte

 


 
Més articles...