Notícies de premsa - Cambra de Comerç de Lleida

Notícies de premsa

LA CONTRACTACIÓ EN LA FORMACIÓ DUAL, CENTRE DEL DEBAT A LA CAMBRA DE LLEIDA 

La sessió dóna continuïtat a la divulgació del nou model formatiu encetada el passat 16 de desembre amb la participació de diferents empreses que tenen el model implantat.

Dual01Arran de l’èxit assolit en la primera jornada sobre la Formació Dual que va tenir lloc el passat 16 de desembre, la institució lleidatana ha organitzat avui una sessió formativa centrada en les qüestions laborals relacionades amb l’estada a l’empresa en FP Dual. La jornada compta amb el suport de la Unió Europea, Cámara de España i la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

La jornada, desenvolupada pel tècnic assessor laboral de la xarxa FP Dual de la DGFPIERE, Raúl López ha explicat com tenir alumnes en FP Dual i les diferències entre aquest tipus de formació i la Formació en Centres de Treball. En aquest sentit s’han posat sobre la taula les diferents modalitats de contractació (beca, contracte) i els avantatges i inconvenients de cadascuna, així com la necessària implicació de les parts en la gestió del procés. Entre els temes que s’han posat sobre la taula hi ha la gestió de les baixes, les hores extraordinàries, la mobilitat... La sessió ha

La jornada l’ha inaugurat el Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés.

Lleida, 18 de desembre de 2017

Adjuntem fotografia de l’acte

 


 

EL PRESIDENT DE LA CAMBRA, A L'ASSAMBLEA D'AICO A MADRID 

Joan H. Simó ocupa actualment la vicepresidència de l'associació que potencia les relacions amb Iberoamèrica

IMG-20171113-WA0000El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan H. Simó, participa aquests dies a l'Assamblea anual de l'Associació Iberoamericana de Cambres de Comerç que aquests dies té lloc a Madrid. Simó que en aquests moments ocupa la vicepresidència de l'associació ha destacat que la trobada permet posar en contacte i debatre els reptes de futur entre els representants de més de 20 països Iberoamericans.

La trobada, de dos dies de durada, té com a objectiu facilitar les relacions comercials entre Europa i Amèrica Llatina i facilitar l'accés a les autoritats locals, nacionals i internacionals que hi participen per tal d'impulsar l'expansió i el desenvolupament dels negocis dels associats.

Lleida, 12 de novembre de 2017


 

LA CAMBRA ENCETA LA FORMACIÓ DE LA NOVA BORSA D'ESPECIALISTES EN COMERÇ INTERNACIONAL

  • Un total de 114 persones formades en aquesta borsa ja treballen als departaments de Comerç Exterior d'Empreses de Lleida
  • Aquesta 12a edició compta amb el suport de Caixabank

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida ha encetat avui la que és ja la 12ena edició de la Borsa d’Especialistes en Comerç Internacional que té com a objectiu formar els recent titulats en les relacions internacionals i ajudar a professionalitzar els departaments d’exportació de les empreses lleidatanes. La iniciativa s’emmarca en l’esforç que des de fa anys s’està duent a terme des de la Cambra per contribuir a una major internacionalització de les empreses de les comarques de Ponent i entre les quals hi ha les diferents missions comercials –inverses i directe-, la presència a fires internacionals o la formació especialitzada.

La Borsa d’especialistes en comerç internacional ha format a un total de 172 persones al llarg de la seva trajectòria i d’aquests 114 s’ha incorporat ja com a personal en els departaments de comerç exterior d’empreses lleidatanes. L’acció presentada avui compta amb el suport de Caixabank.

La Borsa pretén especialitzar els recent llicenciats en diferents branques en aquells temes que més demanen les empreses que volen adreçar-se als mercats exteriors.  El curs té una durada de 100 hores i en aquest temps es treballen temàtiques com la gestió administrativa i documental de les operacions internacionals, la fiscalitat dels mercats exteriors, la contractació, les formes de pagament, el finançament, el transport, els instruments de foment a l’exportació o el màrqueting entre d’altres.

Lleida, 25 de setembre de 2017

Nota premsa

Galeria d'imatges

 

DIVERSES EMPRESES LLEIDATANES I CATALANES PARTICIPEN EN UNA MISSIÓ COMERCIAL DIRECTA AL CANADÀ

  • La Cambra de Comerç de Lleida organitza l'actuació que compta amb la col·laboració de Prodeca, en un moment clau per afavorir les relacions bilaterals
  • Entre el 25 i el 29 de setembre, les empreses catalanes faran una prospecció del mercat canadenc mitjançant trobades amb firmes d'aquest país.

canada-coolUn grup d’empreses lleidatanes i catalanes prendran part entre els dies 25 i 29 de setembre a la Missió Comercial Directa al Canadà que ha organitzat la Cambra de Comerç de Lleida amb la col·laboració de Prodeca, empresa adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca  de la Generalitat de Catalunya. El programa s’emmarca dins del Pla d’Acció Internacional (PAI) 2017 i tindrà lloc en un moment clau per afavorir l’establiment de relacions bilaterals, a escassament  dos mesos de la ratificació del CETA per l’Estat Espanyol (29 de juny) després de ser aprovat pel Parlament Europeu el passat mes de febrer.

L’objectiu del viatge, centrat en Montreal, Toronto i Otawa és detectar i aprofitar noves oportunitats de negoci per ampliar la presència comercial catalana en aquesta regió, així com fer una prospecció del mercat canadenc per als productes catalans. La Missió comercial directa compta amb la participació d’empreses del sector agroalimentari que durant aquests dies mantindran reunions amb associacions i empreses d’aquest sector que són líders al Canadà per trobar nous socis, clients o distribuïdors pels seus productes i serveis.

Lleida, 22 de setembre de 2017

Nota de Premsa

 

NOVA EDICIÓ DE LES NITS CAMBRA AMB EDU SOTO

  • L'acte va tenir lloc al Castell dels Templers de Gardeny i va congregar 125 persones

2017-09-22_Nits_Cambra_Edu_Soto-9346El mediàtic monologuista Edu Soto ha estat el protagonista de la nova edició de les Nits Cambra a Lleida que organitza periòdicament la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida. En aquesta ocasió, l’acte ha tingut lloc al Castell de Gardeny avui dijous 21 de setembre.

La intervenció d’Edu Soto ha volgut aportar un ambient distès a les Nits Cambra que ajudi a encarar el nou curs empresarial després de l’habitual aturada dels mesos d’estiu. La seva presentació es farà sota el títol “A hostias con la vida” un espectacle - teràpia de grup en el qual, el primer damnificat és el mateix protagonista. L'acte, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, La Caixa, Sant Miguel, SPActiva i Renault va finalitzar amb un còcktel networking.

Lleida, 21 de setembre de 2017

Més imatges de l'esdeveniment aquí

 
Més articles...