Notícies de premsa - Cambra de Comerç de Lleida

Notícies de premsa

Lleida, la demarcació que abans ha recuperat el nivell pre-crisi 

Totes les comarques lleidatanes han registrat un descens de l'atur i Lleida és la que té la taxa més baixa de Catalunya

L'empresa OPP Group, model d'èxit a Lleida en exportar al món un model de granja 4.0

170629_MEC01La Memòria Econòmica de Catalunya 2016, patrocinada per Banco Santander, ha estat presentada avui a la Cambra de Comerç de Lleida per la seva directora, Sra. Carme Poveda. L’acte ha estat presidit del president de la Cambra de Comerç de Lleida, el Sr. Joan Simó, i ha comptat amb la presència del Sr. Luís Herrero, subdirector general del Banco Santander i responsable a Catalunya, i pel president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, el Sr. Delfí Robinat. En la presentació també ha participat el Sr. Roger Galofré de l’empresa OPP Group.

Segons estimacions pròpies, el VAB ha continuat la tendència ascendent que va iniciar el 2013, fins a registrar un creixement nominal del 3% el 2016, la xifra més positiva des de l’inici de la crisi. En comparació amb el conjunt de Catalunya, el creixement ha estat menor, però també cal tenir en compte que durant la crisi l’economia lleidatana va retrocedir menys. Això es deu en bona part a que la seva economia depèn més del sector agrari que no és tan cíclic com la indústria o els serveis. En termes absoluts, el VAB de 2016 ja supera en un 3,3% el d’abans de la crisi, sent la província que abans ha recuperat el nivell d’activitat pre-crisi.

Lleida, 29 de juny de 2017

Nota premsa
 

"XPANDE i XPANDE DIGITAL, dos programes d'ajuts per potenciar la internacionalització de l'empresa lleidatana 

Els ajuts de la Cambra de Comerç inclouen l'assessorament i el suport econòmic per actuacions a l'empresa

logo-xpande-2Tot i que les exportacions de les empreses de Lleida està creixent a bon ritme, encara hi ha diferents aspectes a millorar en la internacionalització. De fet, les dades assenyalen que el 70% de les exportacions es concentren en 50 empreses de la demarcació i que bona part d’elles tenen poca relació amb entorns tecnològics o digitals. Per tal de pal·liar algunes d’aquestes mancances i potenciar l’entrada de pimes i micro-pimes lleidatanes als mercats internacionals, la Cambra de Comerç de Lleida ha publicat dos programes de suport a la internacionalització que consisteixen en assessorar a les empreses i en facilitar-los suport econòmic per a implementar les mesures que es considerin necessàries arran d’aquest assessorament.

Els programes es coneixen amb els noms d’Xpande i Xpande Digital. En aquest sentit, les empreses interessades poden contactar amb la Cambra de Comerç de Lleida que realitzarà una diagnosi de la seva possibilitat d’internacionalització, ja sigui amb la recerca de nous mercats o bé mitjançant la implementació d’eines digitals. Una vegada definit el pla de treball cada empresa disposarà d’un cofinançament del 50% fins a un pressupost màxim de 9.000 euros ( això és 4.500 euros d’ajut directe) per posar en marxa aquestes iniciatives .

Lleida, 21 de juny de 2017

Nota premsa
 

"Els Empresaris Volem saber" centra el debat en les oportunitats de futur del sector agroalimentari, les pimes i els autònoms 

Ls inscripcions s'han de fer al web www.creiemencatalunya.cat

K0ISufwiDemà, dimarts 30 de maig a les 19.00 h el Palau de Congressos “La Llotja” de Lleida acollirà el segon acte del cicle de conferències “Els Empresaris volem saber” que organitza el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya amb el suport de les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, la Pimec, la Coell, La Fecom, i Aeall-Asaja. L’acte el tancarà l’expresident de la Generalitat, Artur Mas.

Amb el títol “Els empresaris volem saber”, aquest cicle de conferències  que s’inicià a Girona el passat dia 4 d’aquest mes i que continuarà a Tarragona i Barcelona, proposa un diàleg entre màxims representants d’organitzacions empresarials i experts professionals de diferents àmbits, per analitzar els reptes i les oportunitats de futur de l’economia i empresa catalanes. Moderats per la periodista Carla Vilaseca, els representants del món empresarial lleidatà formularan preguntes vinculades a quatre grans temes: el futur del sector agroalimentari; un nou model per a autònoms i pimes; les infraestructures logístiques com a dinamitzadores de l’economia; i la internacionalització dels mercats, que tindran resposta per part dels economistes Francesc Reguant, Josep M. Vázquez Zacarías i Joan Tristany; i per l’enginyer i president de la fundació ICIL Ignasi Sayol. En aquest sentit, us avancem alguns dels principals continguts de dos dels quatre temes que s’hi tractaran demà.


Lleida, 29 de maig de 2017

Nota premsa

 

RESPON.CAT OBRE UN NUCLI A LLEIDA PER IMPULSAR LA RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL (RSE) 

Les Micro-empreses i les pimes rebran suport gratuït per fer un pla d'acció d'RSE.

La RSE ha d'esdevenir un compromís de gestió que posicionarà les empreses i donarà confiança al consumidor sobre els seus productes.

RSE02Una veintena d'empreses lleidatanes s'han reunit aquest matí a la Cambra de Comerç de Lleida per debatre sobre la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) i així mirar de trobar la manera de crear un espai de treball permanent. Tot i que la trobada d'aquest matí no és la primera, si que s'ha posat sobre la taula que diferents empreses lleidatanes entrin a formar part de l'associació seguint l'exemple de Supermercats Pujol-Plus Fresc o Ilersis.

D'aquesta manera, la creació d'un nucli de treball a Lleida facilitarà que les pimes es puguin sentir més ben acollides i puguin participar plenament de les activitats de l'associació.

 

Lleida, 26 de maig de 2017

Nota premsa

 

Les exportacions de Lleida creixen un 20,76% el primer trimestre de 2017

Les importacions cauen un 2,94% i deixen un saldo positiu de la Balança comercial de 221,49 milions d'euros

Les dades de gener a març 2017 són les millors dades trimestrals registrades en l'històric

EXPORTLes exportacions de les empreses de Lleida durant el primer trimestre de 2017 has crescut un 20,76% si les comparem a les registrades l’any 2016, una xifra que situa els registres d’operacions i imports en les millors dades trimestrals de la història recent.

Entre els mesos de gener a març, les empreses lleidatanes van comercialitzar a l’exterior mercaderies amb un valor de 439,09 milions d’euros, una dada que manté la tendència a batre rècords històrics iniciada el 2015 i consolidada durant l’any 2016. Paral·lelament,  les importacions han vist una davallada del 2,94% els primers mesos de 2017 i per tant, el saldo de la Balança Comercial de Lleida es queda en 221.49 milions d’euros, batent un nou rècord en els registres.

Lleida, 24 de maig de 2017

Nota premsa

 
Més articles...