Notícies de premsa - Cambra de Comerç de Lleida

Notícies de premsa

"XPANDE i XPANDE DIGITAL, dos programes d'ajuts per potenciar la internacionalització de l'empresa lleidatana 

Els ajuts de la Cambra de Comerç inclouen l'assessorament i el suport econòmic per actuacions a l'empresa

logo-xpande-2Tot i que les exportacions de les empreses de Lleida està creixent a bon ritme, encara hi ha diferents aspectes a millorar en la internacionalització. De fet, les dades assenyalen que el 70% de les exportacions es concentren en 50 empreses de la demarcació i que bona part d’elles tenen poca relació amb entorns tecnològics o digitals. Per tal de pal·liar algunes d’aquestes mancances i potenciar l’entrada de pimes i micro-pimes lleidatanes als mercats internacionals, la Cambra de Comerç de Lleida ha publicat dos programes de suport a la internacionalització que consisteixen en assessorar a les empreses i en facilitar-los suport econòmic per a implementar les mesures que es considerin necessàries arran d’aquest assessorament.

Els programes es coneixen amb els noms d’Xpande i Xpande Digital. En aquest sentit, les empreses interessades poden contactar amb la Cambra de Comerç de Lleida que realitzarà una diagnosi de la seva possibilitat d’internacionalització, ja sigui amb la recerca de nous mercats o bé mitjançant la implementació d’eines digitals. Una vegada definit el pla de treball cada empresa disposarà d’un cofinançament del 50% fins a un pressupost màxim de 9.000 euros ( això és 4.500 euros d’ajut directe) per posar en marxa aquestes iniciatives .

Lleida, 21 de juny de 2017

Nota premsa
 

"Els Empresaris Volem saber" centra el debat en les oportunitats de futur del sector agroalimentari, les pimes i els autònoms 

Ls inscripcions s'han de fer al web www.creiemencatalunya.cat

K0ISufwiDemà, dimarts 30 de maig a les 19.00 h el Palau de Congressos “La Llotja” de Lleida acollirà el segon acte del cicle de conferències “Els Empresaris volem saber” que organitza el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya amb el suport de les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, la Pimec, la Coell, La Fecom, i Aeall-Asaja. L’acte el tancarà l’expresident de la Generalitat, Artur Mas.

Amb el títol “Els empresaris volem saber”, aquest cicle de conferències  que s’inicià a Girona el passat dia 4 d’aquest mes i que continuarà a Tarragona i Barcelona, proposa un diàleg entre màxims representants d’organitzacions empresarials i experts professionals de diferents àmbits, per analitzar els reptes i les oportunitats de futur de l’economia i empresa catalanes. Moderats per la periodista Carla Vilaseca, els representants del món empresarial lleidatà formularan preguntes vinculades a quatre grans temes: el futur del sector agroalimentari; un nou model per a autònoms i pimes; les infraestructures logístiques com a dinamitzadores de l’economia; i la internacionalització dels mercats, que tindran resposta per part dels economistes Francesc Reguant, Josep M. Vázquez Zacarías i Joan Tristany; i per l’enginyer i president de la fundació ICIL Ignasi Sayol. En aquest sentit, us avancem alguns dels principals continguts de dos dels quatre temes que s’hi tractaran demà.


Lleida, 29 de maig de 2017

Nota premsa

 

RESPON.CAT OBRE UN NUCLI A LLEIDA PER IMPULSAR LA RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL (RSE) 

Les Micro-empreses i les pimes rebran suport gratuït per fer un pla d'acció d'RSE.

La RSE ha d'esdevenir un compromís de gestió que posicionarà les empreses i donarà confiança al consumidor sobre els seus productes.

RSE02Una veintena d'empreses lleidatanes s'han reunit aquest matí a la Cambra de Comerç de Lleida per debatre sobre la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) i així mirar de trobar la manera de crear un espai de treball permanent. Tot i que la trobada d'aquest matí no és la primera, si que s'ha posat sobre la taula que diferents empreses lleidatanes entrin a formar part de l'associació seguint l'exemple de Supermercats Pujol-Plus Fresc o Ilersis.

D'aquesta manera, la creació d'un nucli de treball a Lleida facilitarà que les pimes es puguin sentir més ben acollides i puguin participar plenament de les activitats de l'associació.

 

Lleida, 26 de maig de 2017

Nota premsa

 

Les exportacions de Lleida creixen un 20,76% el primer trimestre de 2017

Les importacions cauen un 2,94% i deixen un saldo positiu de la Balança comercial de 221,49 milions d'euros

Les dades de gener a març 2017 són les millors dades trimestrals registrades en l'històric

EXPORTLes exportacions de les empreses de Lleida durant el primer trimestre de 2017 has crescut un 20,76% si les comparem a les registrades l’any 2016, una xifra que situa els registres d’operacions i imports en les millors dades trimestrals de la història recent.

Entre els mesos de gener a març, les empreses lleidatanes van comercialitzar a l’exterior mercaderies amb un valor de 439,09 milions d’euros, una dada que manté la tendència a batre rècords històrics iniciada el 2015 i consolidada durant l’any 2016. Paral·lelament,  les importacions han vist una davallada del 2,94% els primers mesos de 2017 i per tant, el saldo de la Balança Comercial de Lleida es queda en 221.49 milions d’euros, batent un nou rècord en els registres.

Lleida, 24 de maig de 2017

Nota premsa

 

Confiança empresarial en les expectatives de negoci per al proper trimestre

Tots els sectors, excepte la construcció, marquen una marxa positiva del negoci - El sector industrial, el que té els resultats més positius

20170510111022L’enquesta que analitza el Clima Empresarial de Lleida corresponent al primer trimestre de 2017 torna a situar-se en una tendència positiva després de la davallada del segon semestre de 2015. Aquest signe favorable es dóna tant pel que fa a la marxa del negoci com pel que fa a les previsions de l’empresariat lleidatà per al proper trimestre, si bé cal destacar que les expectatives (22,4%) són força superiors a la marxa real dels negocis (12,1%). Els sectors que permeten invertir la tendència negativa són l’ industrial i el dels serveis.

Si comparem les dades amb les de Catalunya cal dir que en tots els sectors de l’activitat, tant l’evolució respecte al trimestre anterior com les expectatives per al proper són més positives que a Lleida, amb l’excepció de la indústria que mostra un resultat lleugerament superior a les comarques de Ponent. En la resta de sectors les diferències són més moderades.

En el marc de la Roda de Premsa s'ha presentat també la Memòria d'activitats de la Cambra de Comerç de Lleida.

Lleida, 10 de maig de 2017

Nota premsa

Accés a la Memòria Cambra 2016

 
Més articles...