Notícies de premsa - Cambra de Comerç de Lleida

GUILLEM LÓPEZ CASASNOVAS:"Assistim al naixement de l'ocupació 2x1"

El doctor en Economia Pública es mostra partidari d'una política econòmica pròpia per a Catalunya al·legant que l'exercici de la sobirania "ens ha de fer més productius en el marc d'una estructura econòmica que premiï l'esforç, reconegui el talent i pesi la responsabilitat individual".

CasasnovaswebEl doctor en Economia Pública i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López Casanovas, ha recalcat que després de la crisi, l’Estat espanyol “té la mateixa renda per càpita de fa deu anys i per tant hem tancat una dècada perduda sobre la que pesa la llosa de l’atur” en el marc de la conferència “L’economia Catalana al 2018. Reptes i oportunitats” que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Lleida en el marc del Cicle Economia Catalana Present i Futur. És precisament la taxa d’atur la que “està fent néixer el fenomen d’una nova ocupació, la del 2x1, és a dir, dues ocupacions en precari per una a temps complert destruïda” en el marc d’un context de creixement que es fa amb un dèficit públic estructural, amb la incertesa del preu del Brent i el progressiu desacoblament dels països que actuen de motor econòmic a nivell mundial.

Lleida, 8 de maig de 2018

Nota de premsa

 

Samsó insta a empreses i treballadors "a no ser marques blanques"

  • La Cambra de Comerç organitza un workshop amb el coach i director de l'Institut d'Experts per conèixer noves maneres de fer-se visible als mercats i a la professió

Sams02Els grans secrets per a fer-se visible al mercat i a la professió, ja sigui com a empresa o com a professional lliberal, passen per pensar en oferir “alguna cosa” als altres i no “per fer diners”, segons ha dit el coach i director de l’Institut d’Experts, Raimon Samsó. El ponent ha demanat als assistents al workshop que ha organitzat la Cambra de Lleida que evitin “ser una marca blanca, tant si són una empresa com si són  treballadors” ja que “aquesta és la manera de fer-se visible i de no ser fàcilment substituïble”. Alhora entre els “deures” que Samsó ha posat als assistents hi ha el de “crear la seva pròpia plataforma d’expert” que passa per “especialitzar-se en algun tema, detectar-ne un problema i aportar una solució; diferenciar-se i no preocupar-se per les còpies que d’altres puguin fer a allò que ells facin, perquè la còpia sempre recorda l’original; i finalment a reinventar-se cada dia, o almenys una vegada a l’any”.

Per a l’expert és molt important utilitzar les noves tecnologies per a crear marca i “una cosa que sempre ha existit i que és la reputació, que abans era off-line i ara és on-line” però sense oblidar quins són els valors que es volen defensar “quin és el nostre codi ètic, perquè aquest serà el que atraurà gent com nosaltres i farà que siguem el primer nom que ve al cap quan es busca un professional”.

Lleida, 13 de març  de 2018

Nota premsa

 

"Agilitat, diversificació i calma", els consells de Ruiz-Sholtes per al 2018 

  • El director d’Estratègia d’UBS a Espanya explica les “Llums i Ombres dels mercats financers” en el marc del Cicle de Conferències Economia Catalana Present i Futur de Cambra Lleida
  • Envelliment de la població, polarització política, canvi climàtic, deute excessiu, escassa inversió, desigualtat i risc de noves bombolles són el llast pel creixement de l’economia mundial
  • Augura que la precarietat de l’ocupació reduirà la renda de les llars i frenarà la formació i progrés professional

Ruiz-SholtesEl Director d’Estratègia de la Unió de Bancs Suïssos (UBS), responsable de l’oficina d’Inversions a Espanya i membre del Comitè d’Inversions Global del CIO a Zuric, Roberto Ruiz-Sholtes, ha aconsellat avui encarar el 2018 amb “agilitat, diversificació i calma” als assistents a la conferència que s’ha fet avui a la Cambra de Comerç de Lleida en el marc del Cicle Economia Catalana Present i Futur. Després de fer una anàlisi de la situació econòmica mundial, Ruiz-Sholtes ha assegurat que actualment “economia mundial va a velocitat de creuer, encara que no generi grans titulars” però també ha recalcat que “el final de cicle sembla distant, ja que no hi ha grans desequilibirs”. En aquest sentit ha dit que “tot apunta a que la clau per als mercats estarà en la inflació i per tant l’estratègia a recomanar serà concentrar el pressupost de risc en les accions”. Per a l’expert, les grans oportunitats del 2018 arribaran de la mà de temes “a llarg termini i del Desenvolupament Sostenible”.

El responsable de l’Oficina d’Inversions a Espanya ha demanat que s’entengui la Globalització i la revolució tecnològica dins d’un procés de transformació sense precedents que té “enormes implicacions socioeconòmiques” que els inversors han d’entendre si no es volen exposar a entrar en negocis “amenaçats”. Per tant, cal entendre “que els bancs centrals han encetat polítiques clarament heterodoxes que si bé estan sostenint la recuperació i les tendències alcistes dels mercats també estan minat les rendibilitats dels inversors més conservadors”. Tot i això s’ha mostrat optimista en indicar que encara hi ha nombroses oportunitats d’inversió precisament en negocis impulsats per aquestes transformacions estructurals. Per al també membre del Comitè d’Inversions Global del CIO a Zuric, “l’actual cicle econòmic serà possiblement el més llarg de la història” tot i recalcar que si bé és cert que “desenes de milions de persones surten de la pobresa cada any en els països en vies de desenvolupament i adopten els hàbits de consum del món desenvolupat” també ho és que “la productivitat, la feble inversió, l’envelliment demogràfic i l’excés de deute fan defallir la tendència a llarg termini del creixement en el PIB global que es manté en uns nivells mediocres”.

Lleida, 6 de març  de 2018

Nota premsa

 

TORRECILLA: "Creix el trànsit de compradors al Carrer Major i baixa al Carrer Sant Antoni i a la Plaça Paeria" 

  • Malgrat la renda disponible és inferior als 2000€ mensuals per família, la confiança del consumidor creix i fa aflorar una nova classe mitjana
  • “El producte fresc és el que alimenta el consum modern i això es una bona notícia per a les empreses agroalimentàries de Lleida”
  • El professor de màrqueting d’ESADE, Carles Torrecilla, explica les noves tendències de Consum i els nous perfils de consumidor en un acte conjunt de CCI PirineusMed i Club Cambra Lleida

IMG_0391Conèixer quins són els nous hàbits dels consumidors és clau per a incrementar les vendes i per tant els beneficis de les empreses i segons es desprèn de les darreres dades del baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponents a gener de 2018, els canvis en el perfil de consumidor són cada vegada més notoris. Així ho ha comentat avui el professor de màrqueting d’ESADE, Carles Torrecilla, en la trobada empresarial organitzada per CCI PirineusMed i en la conferència sobre les noves tendències de consum que ha fet per als socis del Club Cambra Lleida. Entre les dades facilitades per Torrecilla, destaca la que explica quin és el trànsit dels compradors pels carrers de diferents ciutats i que en el cas de Lleida deixen clar que “l’afluència de consumidors creix en el Carrer Major, però baixa al Carrer Sant Antoni i a la Plaça Paeria”, fet que comporta que l’activitat lúdica i comercial quedi molt concentrada en una part de l’eix comercial de la ciutat.

L’expert en Màrqueting s’ha referit a les dades del CIS per explicar que en aquests moments hi ha un canvi de consumidor que obliga als negocis oberts al públic a modificar les seves estratègies de venda i captació de clients. Així, ha explicat que fins ara, l’empresa estava encarada a “l’autònom, el professional liberal que tenia una petita empresa amb quatre o cinc treballadors” però que en aquest moment “està aflorant una nova classe mitjana, que no és rica però que té confiança i ganes de consumir i per tant serà molt important saber en què vol gastar-se els diners que té”. I per fer-ho es important saber què hi ha a la panera de la compra d’aquest nou consumidor que no és com “un banc de peixos ni una massa nebulosa estranya, sinó que té uns trets molt característics que cal conèixer i interpretar”.

Torrecilla ha recalcat que una de les dades que més sorprèn de l’estudi del CIS és que la Renda Disponible se situa en una xifra “molt més baixa del que s’intueix”, ja que en aquests moments en el 90% de les unitats familiars “tenen uns ingressos comuns inferiors als 2.000 euros” i per tant han d’escollir molt bé a què els destinen. 

Lleida, 1 de març  de 2018

Nota premsa

Enllaç a la galeria fotogràfica

 

Eleccions Cambra 2019
ajudes_eu_banner
Contacte_premsa
CONTACTE
hashtag_clubcambralleida