Notícies de premsa - Cambra de Comerç de Lleida

Sis de cada deu empreses de Lleida consideren que el ritme econòmic es va estabilitzar el 2017"

  • Es consolida el creixement del 2016, tot i els alts i baixos registrats al llarg del 2017

El darrer trimestre de l’any 2017 va servir per estabilitzar l’economia lleidatana d’acord amb les dades del Clima Empresarial que evidencia els alts i baixos que han caracteritzat aquest exercici. Si bé al primer trimestre l’estudi anunciava un fort creixement tant pel que feia a la marxa del negoci com a les expectatives per als propers mesos, el segon trimestre fou un gerro d’aigua freda que va fer caure aquestes expectatives als nivells de finals de 2016. Tot i això, el darrer trimestre ha permès una consolidació del creixement registrat fins a finals del 2016, ja que les dades es mantenen en un equilibri de creixement sostingut pel que fa a la marxa dels negocis, si bé és cert que les expectatives de l’empresariat continuen tenint un tint negatiu a finals d’any.

Lleida, 16 d'abril  de 2018

Nota premsa

 

GUILLEM LÓPEZ CASASNOVAS:"Assistim al naixement de l'ocupació 2x1"

El doctor en Economia Pública es mostra partidari d'una política econòmica pròpia per a Catalunya al·legant que l'exercici de la sobirania "ens ha de fer més productius en el marc d'una estructura econòmica que premiï l'esforç, reconegui el talent i pesi la responsabilitat individual".

CasasnovaswebEl doctor en Economia Pública i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López Casanovas, ha recalcat que després de la crisi, l’Estat espanyol “té la mateixa renda per càpita de fa deu anys i per tant hem tancat una dècada perduda sobre la que pesa la llosa de l’atur” en el marc de la conferència “L’economia Catalana al 2018. Reptes i oportunitats” que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Lleida en el marc del Cicle Economia Catalana Present i Futur. És precisament la taxa d’atur la que “està fent néixer el fenomen d’una nova ocupació, la del 2x1, és a dir, dues ocupacions en precari per una a temps complert destruïda” en el marc d’un context de creixement que es fa amb un dèficit públic estructural, amb la incertesa del preu del Brent i el progressiu desacoblament dels països que actuen de motor econòmic a nivell mundial.

Lleida, 8 de maig de 2018

Nota de premsa

 

Samsó insta a empreses i treballadors "a no ser marques blanques"

  • La Cambra de Comerç organitza un workshop amb el coach i director de l'Institut d'Experts per conèixer noves maneres de fer-se visible als mercats i a la professió

Sams02Els grans secrets per a fer-se visible al mercat i a la professió, ja sigui com a empresa o com a professional lliberal, passen per pensar en oferir “alguna cosa” als altres i no “per fer diners”, segons ha dit el coach i director de l’Institut d’Experts, Raimon Samsó. El ponent ha demanat als assistents al workshop que ha organitzat la Cambra de Lleida que evitin “ser una marca blanca, tant si són una empresa com si són  treballadors” ja que “aquesta és la manera de fer-se visible i de no ser fàcilment substituïble”. Alhora entre els “deures” que Samsó ha posat als assistents hi ha el de “crear la seva pròpia plataforma d’expert” que passa per “especialitzar-se en algun tema, detectar-ne un problema i aportar una solució; diferenciar-se i no preocupar-se per les còpies que d’altres puguin fer a allò que ells facin, perquè la còpia sempre recorda l’original; i finalment a reinventar-se cada dia, o almenys una vegada a l’any”.

Per a l’expert és molt important utilitzar les noves tecnologies per a crear marca i “una cosa que sempre ha existit i que és la reputació, que abans era off-line i ara és on-line” però sense oblidar quins són els valors que es volen defensar “quin és el nostre codi ètic, perquè aquest serà el que atraurà gent com nosaltres i farà que siguem el primer nom que ve al cap quan es busca un professional”.

Lleida, 13 de març  de 2018

Nota premsa

 

"Agilitat, diversificació i calma", els consells de Ruiz-Sholtes per al 2018 

  • El director d’Estratègia d’UBS a Espanya explica les “Llums i Ombres dels mercats financers” en el marc del Cicle de Conferències Economia Catalana Present i Futur de Cambra Lleida
  • Envelliment de la població, polarització política, canvi climàtic, deute excessiu, escassa inversió, desigualtat i risc de noves bombolles són el llast pel creixement de l’economia mundial
  • Augura que la precarietat de l’ocupació reduirà la renda de les llars i frenarà la formació i progrés professional

Ruiz-SholtesEl Director d’Estratègia de la Unió de Bancs Suïssos (UBS), responsable de l’oficina d’Inversions a Espanya i membre del Comitè d’Inversions Global del CIO a Zuric, Roberto Ruiz-Sholtes, ha aconsellat avui encarar el 2018 amb “agilitat, diversificació i calma” als assistents a la conferència que s’ha fet avui a la Cambra de Comerç de Lleida en el marc del Cicle Economia Catalana Present i Futur. Després de fer una anàlisi de la situació econòmica mundial, Ruiz-Sholtes ha assegurat que actualment “economia mundial va a velocitat de creuer, encara que no generi grans titulars” però també ha recalcat que “el final de cicle sembla distant, ja que no hi ha grans desequilibirs”. En aquest sentit ha dit que “tot apunta a que la clau per als mercats estarà en la inflació i per tant l’estratègia a recomanar serà concentrar el pressupost de risc en les accions”. Per a l’expert, les grans oportunitats del 2018 arribaran de la mà de temes “a llarg termini i del Desenvolupament Sostenible”.

El responsable de l’Oficina d’Inversions a Espanya ha demanat que s’entengui la Globalització i la revolució tecnològica dins d’un procés de transformació sense precedents que té “enormes implicacions socioeconòmiques” que els inversors han d’entendre si no es volen exposar a entrar en negocis “amenaçats”. Per tant, cal entendre “que els bancs centrals han encetat polítiques clarament heterodoxes que si bé estan sostenint la recuperació i les tendències alcistes dels mercats també estan minat les rendibilitats dels inversors més conservadors”. Tot i això s’ha mostrat optimista en indicar que encara hi ha nombroses oportunitats d’inversió precisament en negocis impulsats per aquestes transformacions estructurals. Per al també membre del Comitè d’Inversions Global del CIO a Zuric, “l’actual cicle econòmic serà possiblement el més llarg de la història” tot i recalcar que si bé és cert que “desenes de milions de persones surten de la pobresa cada any en els països en vies de desenvolupament i adopten els hàbits de consum del món desenvolupat” també ho és que “la productivitat, la feble inversió, l’envelliment demogràfic i l’excés de deute fan defallir la tendència a llarg termini del creixement en el PIB global que es manté en uns nivells mediocres”.

Lleida, 6 de març  de 2018

Nota premsa

 

ajudes_eu_banner
Contacte_premsa
CONTACTE
hashtag_clubcambralleida