Article de Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida

En un món cada vegada més globalitzat i competitiu, l’habilitació d’espais industrials moderns i ben equipats és fonamental per al creixement i la competitivitat regional. I el polígon industrial Torreblanca-Quatre Pilans representa una oportunitat d’or per al nostre territori, un projecte que pot actuar com a catalitzador del desenvolupament econòmic i empresarial de tota la regió.

Des de la Cambra de Comerç de Lleida observem amb preocupació els retards successius en l’aprovació del Pla Director Urbanístic d’aquesta zona industrial crucial. És per això que, en la darrera sessió plenària, hem redactat un manifest exigint l’acceleració dels procediments pendents. Lleida no pot permetre’s el luxe de postergar més aquest projecte sense afectar negativament la nostra capacitat d’atraure inversions nacionals i internacionals.

La construcció del polígon Torreblanca-Quatre Pilans no només permetrà alliberar el potencial industrial i comercial de la regió sinó que també servirà com a palanca per a la modernització de les nostres infraestructures. Aquesta nova àrea industrial facilitarà l’arribada de noves empreses, tant de tecnologia avançada com de sectors tradicionals, creant un ecosistema empresarial ric i diversificat que beneficiarà tota la cadena de valor local.

A més, el desenvolupament d’aquest polígon industrial tindrà un impacte directe en la creació d’ocupació, essencial per al benestar econòmic de les famílies lleidatanes i per a la retenció del talent al territori. Amb aquesta infraestructura, la demarcació de Lleida es posicionarà com un atractiu hub d’activitat econòmica, incrementant la seva visibilitat i atractiu a nivell internacional.

També és crucial remarcar que el desenvolupament de Torreblanca-Quatre Pilans s’enfocarà no només en l’aspecte econòmic sinó també en la sostenibilitat ambiental. El pla inclou estratègies per a una gestió eficient dels recursos i per minimitzar l’impacte ecològic, alineant-se amb els objectius de desenvolupament sostenible que promovem des de la Cambra.

És moment d’unir esforços -de les administracions públiques, el sector empresarial i la ciutadania- per garantir que el polígon Torreblanca-Quatre Pilans esdevingui una realitat. No podem permetre que més demores entorpeixin el futur pròsper que Lleida mereix. Actuem ara, amb visió, determinació i esperança en el futur.

Per Lleida, per la nostra economia i per les nostres futures generacions és imprescindible accelerar els procediments pendents i materialitzar el desenvolupament d’aquest polígon industrial essencial. Els beneficis seran substancials i de llarg abast, marcant un abans i un després en la història econòmica de Lleida, el Pirineu i l’Aran.