L’any 1993, Albert Campabadal Mas va fundar Serveis Integrals de Finques Urbanes (SIFU) amb l’objectiu de crear oportunitats laborals per a persones amb discapacitat en un context de mancances laborals. Avui, tres dècades després, SIFU s’ha convertit en un referent internacional en la prestació de serveis de jardineria, neteja i conselleria, donant feina a més de 9.500 persones i mantenint ferm el seu compromís amb la inclusió i la sostenibilitat. Descobreix com aquesta empresa, amb el suport de la Cambra de Comerç de Lleida, continua creixent i innovant, mantenint sempre els seus valors socials al centre de la seva activitat.

La missió de SIFU és clara: promoure la integració laboral de les persones amb discapacitat en el mercat laboral i treballar per a la seva capacitació, formació i desenvolupament en l’àmbit social i laboral. I això s’aconsegueix oferint serveis de qualitat i socialment competitius als clients. La visió de SIFU és ser un referent nacional en la prestació de Facility Services socialment competitius, alhora que treballa per millorar el benestar i la inclusió social de les persones amb diversitat funcional, especialment aquelles amb majors dificultats d’inserció. L’empresa manté un creixement sostingut, adaptant-se i innovant segons les noves necessitats del mercat.

Els valors que SIFU promou són els que l’han situat com a líder en el sector: compromís amb la integració, formació per garantir l’eficiència i excel·lència dels serveis, orientació al client, motivació i predisposició positiva cap al treball, adaptabilitat en entorns canviants, creixement i millora contínua, respecte a les persones i al medi ambient, confidencialitat i responsabilitat.

Solucions a les necessitats

A SIFU “ens enfoquem a proporcionar solucions a les necessitats dels espais i infraestructures, assegurant que compleixin amb la legalitat, siguin operatius, higiènicament segurs, sostenibles, saludables i confortables”, apunten. I afegeixen: “Així mateix, ens preocupem per les necessitats productives de les empreses. La nostra singularitat rau en els nostres valors, ja que som un Centre Especial de Treball que promou la integració laboral de persones amb discapacitat, tenint la diversitat, la sostenibilitat, l’accessibilitat i la integració com a pilars fonamentals del nostre ADN”.

La Cambra de Comerç de Lleida ha estat un gran suport per donar a conèixer aquesta empresa. “Gràcies al servei de coworking que ofereixen, hem pogut establir contactes amb empreses de la zona, ampliant així la nostra xarxa de col·laboracions. La participació en esdeveniments organitzats per la Cambra ha facilitat la creació de sinergies amb altres empreses, permetent-nos donar a conèixer els nostres serveis de manera més efectiva. Aquestes oportunitats de networking i col·laboració són claus per continuar creixent empresarialment”, expliquen des de SIFU.

Reptes de futur

Els seus objectius són ambiciosos i se centren principalment en el creixement de l’organització. A curt termini es proposen especialitzar-se i diversificar la seva oferta, sempre vinculada a la discapacitat i pensant en com oferir les millors solucions a les persones amb diversitat funcional. A més, volen continuar amb el seu projecte internacional i expandir-se a un quart país, sempre amb respecte, impacte social positiu i un fons ètic sòlid.

Valors com la responsabilitat social i la sostenibilitat formen part de l’ADN de SIFU. Estan compromesos amb l’economia social, desenvolupant nous productes que reflecteixen aquesta filosofia. Alguns exemples dels seus projectes són els Packs Vermeet, lots de productes sostenibles elaborats per productors locals amb història i tradició; CafeIn, un projecte de cafè sostenible i socialment responsable; i iniciatives per a la mobilitat sostenible, com els pàrquings i carregadors per a vehicles de mobilitat urbana, que redueixen l’impacte mediambiental.

Les persones interessades a contactar amb SIFU poden fer-ho a través del telèfon gratuït d’atenció al client 900 447 447, disponible les 24 hores del dia, o a través del formulari de contacte habilitat a la pàgina web www.gruposifu.com o l’email info@gruposifu.com.