La Cambra de Comerç de Lleida ha presentat en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel el projecte CIRCOLIVE, una iniciativa que busca desenvolupar habilitats per introduir models d’economia circular i tecnologies digitals en el sector de l’oli d’oliva.

CIRCOLIVE, un projecte de tres anys cofinançat per la Unió Europea en el marc del Programa Erasmus +, reforça la importància d’implementar principis d’economia circular en el sector de l’oli d’oliva, proporcionant una plataforma per a l’intercanvi de coneixements i la col·laboració futura entre els agents del sector. Els països participants són Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal i Croàcia.

La presentació ha anat a càrrec d’Esther Garcia, responsable d’Innovació i Projectes Europeus de l’ens cameral. Durant la seva intervenció ha explicat els objectius del projecte, els socis involucrats, les activitats previstes i els resultats esperats, posant l’accent en la importància de la circularitat en el sector.

Seguidament, Agustín J. Romero Aroca, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), ha ofert una conferència magistral amb la ponència ‘Reptes i Oportunitats per a la Circularitat en el Sector de l’Oli d’Oliva a Catalunya’, oferint una visió profunda sobre l’estat actual de la producció d’oli d’oliva i les estratègies per millorar-ne la sostenibilitat.

Un dels moments més destacats de l’esdeveniment ha estat el debat obert amb els productors d’oli d’oliva, que ha generat discussions constructives sobre el futur del sector i ha fomentat la col·laboració entre els participants, obrint noves oportunitats de networking.

La Cambra de Comerç de Lleida continua compromesa amb el desenvolupament sostenible i la innovació tecnològica, impulsant iniciatives que contribueixen al creixement econòmic de la regió i al seu posicionament com a líder en sostenibilitat agrària.