La Cambra de Comerç de Lleida ha comparegut aquest dimecres a la mesa de la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya, per presentar l’’Estudi sobre la deslocalització d’empreses de les comarques de Lleida’. En l’acte, hi ha participat el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, així com els investigadors que van desenvolupar l’estudi: Oriol Montanyà, director de l’Observatori de Sostenibilitat de la UPF-BSM, Andrei Boar, investigador de l’Observatori de Sostenibilitat de la UPF-BSM; i Jordi Moreno, investigador del Departament d’Administració d’Empreses de la UdL.
Saltó ha agraït l’oportunitat de poder exposar a la Comissió la realitat del nostre territori, des del vessant de la deslocalització empresarial, un debat que dura des de fa molt de temps, però que fins ara no ha comptat amb una base clara i empírica, que fonamenti la intuïció que es tenia des d’un principi.
El president de la Cambra de Comerç de Lleida ha aprofitat la seva intervenció per posar sobre la taula les demandes del territori. I no solament a gran escala, com pot ser l’activació de projectes com el Polígon Torreblanca – Quatre Pilans, sinó que les necessitats dels pobles petits de la demarcació, que també volen créixer i necessiten inversions. En aquest sentit, Saltó ha recordat que Lleida és el territori més extens de Catalunya, on hi ha pobles molt petits, i la forma d’arrelar a la gent és que hi hagi economia. “De no ser així, aquests pobles van perdent habitants i podrien acabar morint”, ha afegit.
Jaume Saltó ha volgut deixar constància durant la seva intervenció que “no demanem grans inversions, però si volem el compromís dels nostres representants polítics perquè considerin les nostres terres com una oportunitat de país”. I en aquest sentit, ha demanat la col·laboració de tothom: administracions, institucions, patronals, col·legis professionals, sindicats i la ciutadania en general. “Tots som imprescindibles per encarar aquest el futur per les noves generacions de lleidatanes i lleidatans”, ha conclòs.