Curs d’edició de fotografia i producció gràfica

Inici curs: 01/07/2019

Final curs: 31/07/2019

Durada: 125 h

l

Horari: 9.00 a 14.30 h

Curs d’edició de fotografia i producció gràfica

L’objectiu d’aquest curs, dirigit a joves que volen inserir-se en el món laboral, és dotar d’eines al participant per poder utilitzar la fotografia baix dos vessants: com a mitjà de presentació personal a les empreses i com recurs comunicatiu corporatiu.

Àrees d’actuació principals

Introducció a la fotografia

En aquest bloc es tractaran els principis bàsics de la fotografia, per tal de familiaritzar-se amb les possibilitats de la càmera fotogràfica i les diferents opcions que ens dóna a l’hora de treballar amb ella.
Parlarem de conceptes com: la teva càmera, l’exposició, l’obertura del diafragma, l’ús del flash, l’enquadrament, la composició…

Comunicació visual

Per tal de tenir una bona aplicació de la fotografia en l’àmbit personal i de l’empresa, tractarem com obtenir instantànies que realment comuniquin el missatge que volem. Què hem de tenir en compte, com plantegem les fotografies en funció de l’ús, quines característiques han de tenir, quin tipus de fotografia corporativa s’utilitza…
Un altre aspecte que treballarem, dins el bloc de comunicació visual, és la perspectiva més biogràfica de la fotografia (retrat). Com a eina per mostrar-se professionalment, un recurs que permet treballar tant la imatge professional de l’equip de l’empresa com la del mateix fotògraf.

Edició fotogràfica

El retoc fotogràfic, com saber fer correccions i millores sobre la imatge, és una part fonamental a l’hora de treballar la comunicació visual. Una imatge ha de ser capaç de transmetre el que volem i per aconseguir-ho necessitem recolzar-nos en programes d’edició fotogràfica que ens permetin treballar les imatges un cop realitzades.

Publicació i difusió

En l’entorn digital, les fotografies juguen un paper destacat per la seva efectivitat a l’hora d’arribar a la nostra audiència. En aquest bloc, tractarem com preparar una imatge per la seva
difusió a les xarxes i què s’ha de tenir en compte. També revisarem les característiques que han de tenir les imatges quan es requereixen per web.

Metodologia

Es tracta d’un curs on teoria i pràctica van de la mà. El procés d’aprenentatge, un cop feta la base teòrica, serà learn by doing (aprendre fent). Per tal de poder realitzar aquestes pràctiques, es marcaran diferents sortides i sessions temàtiques segons l’enfoc a treballar.

Contacta

Si vols més informació sobre el Campus pots posar-te en contacte amb Esther Garcia o Aida Villar ( 973 23 61 61 egarcia@cambralleida.org | avillar@cambralleida.org)
o omplir el formulari següent:

10 + 8 =