La nova seu de The Thinx 5G Barcelona, que trasllada les seves instal·lacions a un nou i millorat espai a l’edifici de Telefónica, seu corporativa de la companyia a la ciutat, s’ha inaugurat aquest dijous. L’acte de presentació ha reunit representants de les entitats involucrades en aquesta iniciativa: Telefónica, Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, IOT Solutions World Congress – Fira de Barcelona, Fundació i2CAT i Cambra de Comerç de Lleida.
Coincidint amb l’estrena de la seva nova seu, The Thinx 5G Barcelona suma a Fira de Barcelona com a soci prioritari, que s’uneix a Telefónica, MWCapital, i i2CAT, impulsors d’aquesta iniciativa, creada en el marc de l’aliança 5G Barcelona. Amb aquesta incorporació, les startups que utilitzin les seves instal·lacions també tindran accés a un àmplia xarxa d’empreses i professionals que participen cada any a l’IOT Solutions World Congress, l’esdeveniment internacional sobre la transformació digital de la indústria mitjançant el IoT, la intel·ligència artificial (IA) o el blockchain, entre altres tecnologies disruptives, que cada any organitza Fira de Barcelona.
The Thinx 5G Barcelona és un laboratori obert perquè clients, socis i institucions puguin simular el funcionament en condicions reals de qualsevol projecte en l’àmbit d’Internet de les Coses (IoT), abans de la seva implementació massiva, amb el suport dels professionals de Telefónica Tech. En el nou espai que ara es posa en marxa, el laboratori incorpora noves capacitats 5G NSA (Non-Stand Alone) i blockchain basades en la plataforma TrustOS de Telefónica Tech. D’aquesta manera, The Thinx 5G Barcelona es converteix en un dels entorns de IoT més avançats i millor equipats del món, amb accés de radi d’última generació, com per exemple tecnologies LPWA (NB-IoT, LTE-M, etc.).
A The Thinx 5G Barcelona qualsevol empresa que necessiti desenvolupar un nou projecte a l’entorn del IoT estalvia temps i diners; les proves prèvies garanteixen la qualitat del producte final i s’optimitzen els recursos disposats, fet que simplifica i accelera al màxim la creació de qualsevol prototip. A més, compta amb suport tècnic i professional durant tot el procés de prova.
Des del llançament del The Thinx Lab al setembre de 2018, integrat actualment a Telefónica Tech i considerat un espai referent nacional i internacional en el camp del IoT, més de 50 startups han aprofitat les seves capacitats per provar tecnologies com NBIoT i LTE en diferents verticals: salut, mobilitat, smart cities, transport, energia, etc. I pel que fa a les tres edicions del programa ScaleUp que acull anualment el laboratori, un total de 49 empreses han presentat els seus casos d’ús i onze d’elles han estat seleccionades per a beneficiar-se del programa d’acceleració de 13 setmanes de durada. Aquest inclou l’accés al laboratori i sessions formatives i d’acompanyament dirigides als seus emprenedors per preparar-los en àrees com finances, vendes, màrqueting o inversió.
A més, durant aquests últims quatre anys des del seu llançament, s’han celebrat al voltant de 150 visites de grups d’emprenedors i de representants de grans empreses o d’institucions molt diverses (com l’associació GSMA, la spin-off Fractus Antenes, o la corporació IoT Catalan Alliance, entre altres). En aquest sentit, s’han organitzat diverses sessions formatives i tallers dirigits a empreses referents en el seu sector i estudiants universitaris de màster i postgrau, amb la finalitat que puguin conèixer de primera mà la labor i funcionament del laboratori.
D’altra banda, el The Thinx Lab també ha pogut accelerar diverses empreses lleidatanes, gràcies al suport i difusió per part de la Cambra de Comerç de Lleida, que alberga el laboratori Àrea 5G de Ponent. Totes dues instal·lacions actuen col·laborativament per oferir mitjans tècnics i know-how a les empreses del territori, afavorint el posicionament d’avantguarda tecnològica de les startups establertes a la província.