La Cambra de Comerç de Lleida ha presentat aquest dimarts l’Oficina de Transformació Digital ‘AceleraPyme’, una iniciativa que té per objectiu impulsar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors de la demarcació, mitjançant l’adopció d’una cultura, ús i aprofitament permanent de les TIC en les seves estratègies empresarials.

Entre els serveis gratuïts que s’ofereixen destaca l’accés a consultes i assessorament en matèria de transformació digital; l’accés a accions i continguts com informes, guies, tendències, podcast, vídeos, notícies, webinars, esdeveniments i formació; accés a ajuts i finançament; accés a diagnosis per analitzar la situació digital de les empreses i com potenciar-les a través de la transformació digital; i accés a l’oferta d’Eines Tecnològiques, que maximitzin la productivitat i competitivitat de les empreses.

Xavier Piqué, responsable d’aquesta oficina, ha explicat que el programa consta d’una web genèrica on s’hi poden consultar tots els recursos de l’’AceleraPyme’. No obstant, la Comissió de Transformació Digital de la Cambra de Comerç de Lleida està treballant en un nou portal tecnològic amb continguts més diversos i més rellevants pel teixit empresarial lleidatà.

El president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, ha volgut posar en relleu que “la digitalització és clau avui dia per les nostres empreses per guanyar competitivitat”. És per això que ha fet una crida a les empreses del nostre territori a contactar amb aquesta oficina i conèixer totes les possibilitats que s’oferten.

Per la seva banda, Jordi Pifarré, president de la Comissió de Transformació Digital de la Cambra de Comerç de Lleida, ha ressaltat la importància d’aquesta oficina per a les empreses de la demarcació. “L’’AceleraPyme’ permetrà optimitzar llocs de treball, millorar la connectivitat i la fidelitat amb el client, així com optimitzar processos”, ha apuntat.

Cal recordar que arreu d’Espanya hi ha un total de 35 Oficines de Transformació Digital ‘AceleraPyme’, una d’elles a Lleida. Una iniciativa fruit d’un conveni de la Cambra de Comerç de Lleida amb la Cámara de España y Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Assumptes Econòmics i de Transformació Digital.