La Caixa d’Enginyers i la Cambra de Comerç de Lleida han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració a través del qual les empreses de la demarcació de la Cambra poden sol·licitar finançament a la cooperativa de crèdit mitjançant els productes financers que comercialitza l’entitat. En la seva aposta per brindar un servei de qualitat als seus socis i sòcies, la cooperativa de crèdit oferirà un assessorament personalitzat, a través d’un equip especialitzat, que donarà suport a la viabilitat econòmica de les operacions i analitzarà les empreses sol·licitants per oferir un finançament adequat a l’estructura.

Sempre amb ànim de millorar i potenciar l’atenció al soci, la Caixa d’Enginyers posa a l’abast dels socis i les sòcies una àmplia cartera de productes i solucions integrades capaces de respondre a les necessitats particulars de cada perfil. Per això ofereixen moltes possibilitats de finançament, com són els préstecs ECO, la línia ICO, les línies de garantia SGR o suport financer per complementar les ajudes europees Fons Next Generation, l’obtenció de les quals requereix un estudi i una tramitació molt específica.

Aquest acord s’emmarca en un context en què és especialment necessari per a les empreses trobar línies de crèdit i serveis que permetin tant el finançament de les vendes i productes, com l’accés a nous mercats i la incorporació de noves tecnologies que els ajudin a assolir una millor competitivitat. En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Lleida es convertirà en l’antena territorial per captar possibles necessitats empresarials i, aquestes, seran analitzades per la Caixa d’Enginyers.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha manifestat que aquests ajuts en matèria de finançament són de vital importància per a les empreses del territori de Lleida, principalment per a sectors com el comerç, l’hostaleria i l’oci nocturn. Tot i això, Saltó ha demanat a les administracions “la possibilitat d’ampliar el període de carència dels préstecs ICO, així com l’ampliació del període de cancel·lació“, amb un objectiu clar: ajudar les empreses del territori a sortir d’aquesta crisi de la manera més airosa possible.

Així mateix, Joan Cavallé, director general de la Caixa d’Enginyers, ha assenyalat que “des de la nostra Entitat oferirem un servei personalitzat que assessorarà els agents econòmics i empresarials de la demarcació que ho sol·licitin, amb la voluntat de millorar el desenvolupament i la competitivitat de les empreses. Volem formar part de la recuperació econòmica i estar al costat del teixit empresarial de la demarcació de Lleida, especialment en un moment com l’actual, on és crucial l’impuls de l’economia, així com oferir els recursos necessaris, perquè les entitats puguin dur a terme els seus projectes”.

Aquest conveni se suma a la resta d’acords signats recentment amb la Cambra de Barcelona, ​​la Cambra de Reus, la Cambra de Valls i la Cambra de Palamós.