La Cambra de Comerç de Lleida ha posat en marxa aquest mes d’octubre la Bústia de l’Empresa, una eina digital que suposa un canal de comunicació permanent i en temps real entre les empreses i les administracions de la Generalitat. Una plataforma que vol recollir les inquietuds, necessitats, problemes i demanes de suport de les empreses del nostre territori.

Totes les demandes recollides a través de la bústia, que es poden presentar a través del web www.cambralleida.org/bustia/, se sotmeten a un procés de revisió i priorització. Posteriorment, aquestes preocupacions es traslladen a la Taula Tècnica de Coordinació, on es treballen conjuntament amb les institucions públiques per trobar solucions pràctiques i efectives.

La Bústia de l’Empresa sorgeix del Pla de suport territorial per a la facilitació de l’activitat empresarial, una iniciativa impulsada per l’ens cameral amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Un projecte que neix com a resposta de l’estudi de la deslocalització d’empreses a la demarcació de Lleida, iniciat  l’any 2021. 

L’objectiu del Pla és acompanyar a les empreses lleidatanes per analitzar i detectar les seves necessitats, amb un objectiu clar: millorar la seva competitivitat. “Necessitem un territori amb un teixit empresarial competitiu. Per aquest motiu volem saber quins són els reptes claus que ajudaran a millorar aquest aspecte a les nostres empreses”, apunta Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida.