Una delegació de la Cambra de Comerç de Lleida -encapçalada pel seu president, Jaume Saltó; el vicepresident Pompili Roiger; i el secretari general, Josep Ramon París- ha realitzat aquest dijous una visita a Vielha amb l’objectiu de reforçar les relacions entre empresaris i institucions d’aquesta zona i explorar noves oportunitats de col·laboració.

Durant la jornada, s’han identificat diversos àmbits de col·laboració mútua, destacant principalment aspectes formatius i de difusió d’activitats que organitza l’ens cameral amb la intenció d’arribar als empresaris d’aquesta zona. “Aquesta visita representa una oportunitat única per establir vincles més forts i per descobrir com podem treballar junts per a promoure el creixement econòmic i el desenvolupament sostenible a la zona del Pirineu i l’Aran”, ha comentat Saltó.

Una altra problemàtica que s’ha posat sobre la taula és la manca d’habitatge a preus assequibles, tant per professionals que venen a treballar com per a les mateixes empreses de la comarca que tenen la necessitat de treballadors de manera temporal.

La marca de sòl industrial també ha estat una reivindicació de la jornada, ja que la majoria de propostes que hi ha en aquests moments estan ubicades en zones inundables, per aquest motiu tenen dificultats per poder atraure empreses.

“Des de la Cambra de Lleida hem mostrat a les institucions una col·laboració màxima a tots els nivells per ajudar-los a desbloquejar totes aquestes problemàtiques”, ha detallat el president de l’ens cameral.

Durant l’estada a Vielha, la delegació de la Cambra de Comerç de Lleida ha visitat el Conselh Generau d’Aran, on s’han reunit amb la síndica Maria Vergés i el delegat de la Cambra a la zona, Xavier Bordes. Posteriorment, han mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, i finalment han visitat el hub d’innovació, ubicat a la delegació de la Cambra de Comerç de Lleida a Vielha.