Els màxims representants de les dos institucions han mantingut aquest dilluns una reunió de treball a la Paeria de Cervera en la qual s’ha exposat la realitat econòmica local i les dos parts han explorat noves vies de col·laboració per al desenvolupament del municipi i la comarca.

A la reunió hi han participat el paer en cap, Jan Pomés; el regidor d’Hisenda, Ramon Augé, i el regidor d’Urbanisme, Antonio Delgado; i per part de la Cambra de Comerç de Lleida, el president, Jaume Saltó; els vicepresidents Pompili Roiger i Manel Llaràs, i el secretari general, Josep Ramon Paris.

La Cambra de Lleida és una entitat de dret públic amb l’objectiu de defensar els interessos generals de la indústria, el comerç, els serveis i el turisme de la demarcació. Ofereix els serveis d’assessorament a l’emprenedoria, formació, suport a les empreses… Representants de l’ens cameral han visitat Cervera per tal de conèixer de primera mà la realitat local i les necessitats específiques de la zona. S’han interessat per la disponibilitat de sòl industrial, la possibilitat de designar una persona com a delegada a Cervera i disposar d’un espai per poder realitzar formació i ponències en línia. Des de la Paeria se’ls ha ofert la sala d’actes del Centre d’Empreses Innovadores (CEI).


De la seva banda, el paer en cap, Jan Pomés, ha fet incís “en la necessitat de reclamar l’autovia Fonolleres-Tarragona i la connexió amb ferrocarril Cervera-Igualada”. En aquest sentit, ha demanat a la Cambra un estudi de l’impacte econòmic que representaria la línia fèrria Cervera-Igualada.

A més de la visita a la Paeria de Cervera, en els darrers mesos la delegació de la Cambra de Comerç de Lleida també ha visitat altres municipis com Vielha, Balaguer i Solsona.