La Cambra de Comerç de Lleida i el centre tecnològic Leitat han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb l’objectiu de reforçar la competitivitat empresarial a través de la innovació i el desenvolupament tecnològic. La signatura ha anat a càrrec de Jaume Saltó, president de l’ens cameral, i del president de Leitat, Jordi William Carnes.

El conveni estableix un marc d’actuació conjunt per al desenvolupament de projectes de recerca i desenvolupament, articulant esforços per optimitzar els recursos i maximitzar l’impacte tecnològic en l’àmbit empresarial de Lleida i el seu entorn. Entre les accions previstes s’inclouen la realització d’esdeveniments conjunts, com missions comercials, jornades tècniques i visites a laboratoris, a més de fomentar la participació en programes europeus i nacionals d’innovació.

“Aquesta col·laboració és un pas endavant per consolidar un ecosistema d’innovació robust que respongui a les necessitats actuals i futures de la nostra indústria”, ha afirmat Saltó. Per la seva part, Carnes ha destacat la importància de “treballar de manera conjunta per transformar el coneixement en oportunitats concretes de negoci i desenvolupament econòmic”.

El conveni, que té una durada inicial de dos anys prorrogables, no només pretén ser un catalitzador de noves iniciatives, sinó també un pont per a l’intercanvi de coneixements i experiències que beneficiïn a ambdós sectors.