Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida; Olga Parés, presidenta de Down Lleida; i Jordi de Bergua, representant de la Fundación MAPFRE a Lleida, han signat un acord de col·laboració per dinamitzar el Projecte Junts Som Capaços – Junts Ho Podem Fer de la Fundación MAPFRE, que dona suport a persones amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental, fomentant la seva integració sociolaboral.

Jordi de Bergua ha reconegut a la Cambra de Lleida el seu “compromís” amb la plena integració de les persones amb més necessitats i el seu “suport” a la formació i al futur professional d’aquestes persones. També ha assenyalat la importància d’aquest tipus d’iniciatives, que “contribueixen al benestar i a la igualtat d’oportunitats de les persones que ho tenen més difícil”. 

Jaume Saltó, per la seva part, ha destacat que “la integració laboral de les persones amb discapacitat és una de les moltes mesures de responsabilitat social empresarial que, a més de la seva finalitat social, donen valor a les empreses”. En aquest sentit, ha afirmat que “estan orgullosos d’apostar per les persones amb ganes de treballar, sense distingir la seva condició”. “Des de la Cambra de Comerç de Lleida treballem perquè tothom, independentment de les seves capacitats diverses, pugui desenvolupar un projecte de vida ple“, ha apuntat.

Olga Parés ha agraït la col·laboració de la Fundación MAPFRE, per contribuir a que aquestes persones acabin amb les barreres que encara avui els impedeixen ser més independents i feliços. “Barreres que no tenen res a veure amb la falta de capacitat laboral o professional, sinó amb la falta de confiança i suport de la societat“, ha apuntat. I ha afegit: “A Down Lleida formem a joves perquè puguin aconseguir una oportunitat laboral i mostrar el seu talent”.

Down Lleida porta a terme diferents programes de suport psicosocial, formació, seguiment i suport a la comunitat, amb l’objectiu d’aconseguir la plena integració social; a més del programa Integra XXI, que fomenta l’autonomia laboral i personal de les persones amb discapacitat. 

El programa Junts Ho Podem Fer – Junts Som Capaços, col·labora directament amb entitats socials, institucions públiques i associacions empresarials, per aconseguir la integració sociolaboral i normalització de les persones amb diversitat funcional.