La Cambra de Comerç de Lleida ha organitzat aquest matí la jornada ‘Believe in Tech’, un matinal sobre noves tecnologies, emmarcat en el Business Secrets Day, que ha comptat amb la participació del professor d’IESE i fundador, president honorari i professor de CEIBS, Pedro Nueno, així com representants d’empreses pioneres en la implantació de tecnologies d’última generació com Desigual, Simon, Telefónica, Seat i TMI.

Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, s’ha mostrat molt content amb l’èxit de participació de la jornada i ha reconegut que és una oportunitat única tant per a autònoms com per a les pimes del territori per conèixer de primera mà les oportunitats que suposa la implementació de les noves tecnologies a les empreses; un factor que aporta valor al teixit empresarial lleidatà. “Necessitem despertar inquietuds en les empreses lleidatanes i que pugin al tren de les noves tecnologies, per poder seguir al capdavant del seu sector”, ha apuntat Saltó.

I no sols això, segons ha explicat el president de la Cambra de Comerç de Lleida, jornades com les d’avui permeten a la Cambra de Lleida millorar les relacions comercials amb les empreses de Catalunya en general, el sud de França i Andorra, però alhora també crear networking entre les empreses pioneres i els participants en aquest esdeveniment.

Casos d’èxit amb molt valor afegit

La jornada ‘Believe in Tech’ ha comptat també amb experiències d’èxit d’empreses importants, com Desigual, Simon, Seat, TMI i Teléfonica, qui han explicat com les noves tecnologies han aportat valor a la companyia i com han aconseguit ser puntures en el seu sector. Ponències totes elles molt inspiradores i motivadores per a pimes i autònoms. En aquest sentit, durant la seva intervenció han deixat palès alguns ítems; com per exemple, que no tot és solament creativitat, sinó que hi ha una metodologia al darrere; que innovar és possible solament si hi ha inversió en talent i en coneixement; i que col·laborar, compartir i cooperar és la clau per continuar avançant.

Durant tot el matinal, empreses com Intech 3D, Invelon, Prenomics, Group Saltó i Voltec han mostrat els seus productes i serveis en l’àmbit de les noves tecnologies als allí presents, qui han pogut testar-les i conèixer més en profunditat. El ‘coffee tech’ ha servit també per generar networking i contactes entre els participants i els ponents.