La Cambra de Comerç de Lleida aposta aquesta nova temporada per patrocinar un programa setmanal del nou magazín ‘A diari’ a Lleida TV, un nou programa que dirigeix i presenta el periodista Santi Roig. Una mirada al territori, que es durà a terme de dilluns a divendres, i que la Cambra patrocinarà cada dimarts per analitzar l’activitat econòmica de les nostres terres.

En aquest primer debat hi han participat el president de l’entitat, Jaume Saltó; el president de la Comissió de Comerç de la Cambra, Manel Llaràs; Joan Carles Massot, membre de la Comissió d’Agroindústria de la Cambra; i el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, per fer balanç de la temporada estival i de l’activitat econòmica generada durant els darreres mesos.

Saltó ha reconegut que “la incertesa preocupa molt al sector empresarial“, però alhora ha destacat que “Lleida té un teixit empresarial molt resilient, madur i lluitador, que sempre tira endavant”. En aquest sentit, ha recordat a tothom la necessitat de creure-s’ho. I ha afegit: “Ens ho hem de creure més i sortir forts a l’exterior”. En aquesta mateixa línia, Manel Llaràs ha argumentat que “cal que la gent conegui que al nostre territori hi ha empreses punteres, empreses que són líders mundials dins del seu sector i moltes vegades es desconeixen”.

Per la seva banda, Joan Carles Massot s’ha mostrat preocupat pel futur de les empreses, principalment per l’augment del preu de la llum i les energies. No obstant, ha aportat un punt d’optimisme a la situació assegurant que “la pandèmia ens ha donat un impuls important per afrontar el futur“, i això és el que cal fer.

Finalment, Castellarnau s’ha mostrat molt satisfet amb les xifres aconseguides durant els mesos de juliol i agost respecte a l’ocupació turística, tot i que ha assegurat que s’han notat “principalment entre setmana, la manca de turisme estranger”, que eren qui omplien tots els establiments. En aquest sentit, ha animat al sector a seguir explotant el que ara tenen i ha reclamat un esforç a les administracions per fer arribar la fibra òptica a tots els petits pobles de la demarcació de Lleida.