La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida i l’Associació de Comerciants de Balaguer han signat aquest dimecres un acord de col·laboració per a l’execució de diverses accions relacionades amb el foment i la dinamització del comerç local. L’objectiu d’aquest acord és el desenvolupament d’accions promocionals amb la incorporació d’eines TIC, dirigides a incentivar el consum i les vendes del comerç de la zona de Balaguer i la seva comarca. Concretament, la iniciativa vol crear una plataforma vinculada a la pàgina web de l’associació de comerciants que doni visibilitat als productes i serveis dels establiments, a través d’una eina digital ràpida i fàcil que mobilitzi als compradors i generi flux de visitants als establiments comercials físics.

La signatura d’aquest conveni, que té una dotació econòmica de 7.018 euros, ha anat a càrrec de Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida; i de Josep Maria Rovira, president de l’Associació de Comerciants de Balaguer.

El Programa de Comerç Minorista 2023 és un programa de la Cambra de Comerç d’Espanya, cofinançat per la Secretaria d’Estat de Comerç del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. Entre les actuacions previstes en el marc del Programa de Comerç Minorista 2023 hi ha les accions de sensibilització horitzontal, que inclouen activitats divulgatives en àrees estratègiques claus per al comerç i actuacions de dinamització comercial. En concret, en l’actuació de Dinamització de Zones Comercials, basada en el desenvolupament d’accions promocionals innovadores on s’incorporin, en la mesura del possible, aspectes relacionats amb les TIC, dirigides a incentivar el consum i les vendes en els diferents subsectors d’activitats; en els eixos comercials; en els centres comercials oberts i en els mercats municipals. Amb especial incidència en visitants i turistes i en campanyes de promoció de vendes en el petit comerç, amb esdeveniments orientats a promoure els seus valors d’interès comercial.