La Cambra de Comerç de Lleida ha organitzat aquest dijous la jornada ‘Com finançar el creixement amb fons d’inversió i capital de risc’, una sessió que ha comptat amb ponències d’experts en la matèria per posar sobre la taula solucions de creixement alternatives a les tradicionals.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha explicat que aquestes accions estan enfocades a aquelles empreses que vulgui créixer i ampliar el seu negoci. “Com a territori, tenim empreses molt petites pel que fa a la mida i amb aquestes eines de finançament alternatiu, fora del sector bancari, volem revertir aquesta situació”, ha apuntat.

Per la seva part, l’economista Sergio Rodríguez ha posat en relleu la necessitat de creixement de les empreses i la manca de finançament. “Avui dia, la banca ha canviat la línia operativa i és vital per les empreses buscar ara capital alternatiu per finançar les companyies”, ha apuntat. I ha afegit: “La banca no podrà finançar totes les empreses i en aquests moments cal apostar per un mix, entre la banca tradicional, i el capital alternatiu”.

En finalitzar l’acte, que ha comptat amb empreses com Santander, ICF i Endurance, Saltó ha avançat que aquesta és la primera de les jornades, però que no serà l’última, ja que preveuen anar-les programant durant l’any per intentar que moltes empreses coneguin aquestes opcions financeres.