La Cambra de Comerç de Lleida ha organitzat aquest dimecres la jornada ‘Mercats energètics: situació actual, estratègies i ajuts per a les empreses’, una sessió que ha servit per posar sobre la taula la perspectiva d’evolució a curs i mig termini dels preus i el marc regulador dels diferents vectors energètics.

La matinal ha comptat amb quatre ponències: ‘Energia: situació present i perspectives’ (CaixaBank); ‘El mercat de l’energia des del punt de vista de la comercialització’ (Atlas Energia); ‘Els actuals i futurs ajuts econòmics per la Transició Energètica de la indústria de Catalunya’ (ICAEN); i ‘Mercat d’electricitat i solucions de cobertura de preus’ (CaixaBank). Abans del torn obert de paraula, s’ha exposat un cas d’èxit de la mà de David Tomàs, responsable del Departament Tècnic de l’empresa ISOFRED, que porta per títol ‘Substitució de l’actual sistema de producció de fred negatiu per congelar producte per un nou sistema més eficient a l’empresa AEROPIC’.

Marc Cerón, vicepresident de la Cambra, ha posat sobre la taula la preocupació de les empreses per l’encariment dels costos de producció de l’energia. En aquest sentit, ha explicat que “empreses lleidatanes han fet una aposta per dur a terme un exercici d’autoconsum, principalment amb energia solar”. Així mateix, Cerón s’ha mostrat preocupat també “pel que ens podem trobar el dia de demà”. El conflicte Rússia-Ucraïna podria encarir encara més els costos energètics i pertorbar encara més la situació. És per això, que des de la Cambra de Comerç de Lleida s’aposta per aquest tipus de sessions de networking, per posar sobre la taula les necessitats i problemàtiques de les empreses dels sectors afectats.