La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida ha organitzat durant el primer semestre de l’any 2021 un total de set formacions, en el marc del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) de les Cambres de Comerç, en els quals s’han format un centenar de joves. Entre les temàtiques de les formacions d’enguany destaquen els cursos de manteniment d’edificis, soldadura, perruqueria, barberia i pilot de dron i radiofonista.

Aquestes formacions, dirigides a joves d’entre 16 i 29 anys, inscrits en el Pla Nacional de Garantia Juvenil, que es troben en situació d’atur o inactius i que no estan estudiant, compten amb dos vessants: una d’ocupabilitat i habilitats socials, i una altra, molt més extensa, orientada a inserir-se en el mercat de treball. Tots els cursos estan dissenyats en funció del perfil, interessos i grau de qualificació i capacitació dels joves participants, i responen a la demanda actual de les empreses, principalment d’aquelles que persegueixen l’ocupabilitat dels joves.

Aquest primer semestre del 2021, i com a novetat, s’han realitzat també dos mòduls d’un certificat de professionalitat de grau 2: un en l’àmbit administratiu (tractament de dades, textos i documentació) i l’altre en l’àmbit de la mecànica (manteniment dels circuits elèctrics auxiliars de vehicles).

El Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) de les Cambres de Comerç, cofinançat pel Fons Social Europeu, forma part del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i és una iniciativa del Ministeri de Treball, en consonància amb la ‘Estrategia de Emprendimiento y Empleo Juvenil’.

Ajudes a la contractació

Cal recordar també que des del Programa Integral de Qualificació i Ocupació s’ofereixen una sèrie d’incentius a la contractació. A més, des de la Cambra de Comerç de Lleida s’informa i s’orienta sobre els perfils de treball i com les empreses poden cobrir les seves necessitats. En aquest sentit, la Cambra atorga ajudes directes de 4.950 euros per cada contracte formalitzat (amb una durada mínima de sis mesos i a jornada complerta) a joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

En la convocatòria d’enguany s’han concedit un total de 6 ajudes a diferents empreses de Lleida que han realitzat contractacions de joves, per valor de 29.700 euros.