Una destacada delegació ministerial de la ciutat de Wuxi, Xina, es troba aquesta setmana a Lleida amb l’objectiu de prospectar oportunitats de negoci i col·laboració en el sector de l’Internet de les Coses (IoT). L’acció, organitzada i liderada per les Cambres de Comerç de Lleida i Barcelona, és una iniciativa que busca fomentar les relacions comercials i tecnològiques entre ambdues regions.

La Xina, reconeguda com una potència mundial en l’àmbit de la digitalització, busca establir vincles estratègics amb Lleida per potenciar la transferència de tecnologia i coneixement en el sector de l’IoT. Durant la seva estada, la delegació de Wuxi ha visitat diverses empreses capdavanteres en aquest àmbit a la ciutat. Entre elles, destaca: Saltó, una empresa reconeguda per les seves solucions innovadores en automatització i seguretat; Eurecat, un centre tecnològic de referència en recerca i desenvolupament de materials avançats; i Metalic, una empresa dedicada a la transformació metàl·lica.

L’objectiu principal d’aquestes visites és explorar possibilitats de col·laboració que puguin beneficiar tant les empreses lleidatanes com les xineses, aprofitant el potencial tecnològic i el coneixement especialitzat de cadascuna. La ciutat de Wuxi és coneguda pel seu desenvolupament tecnològic i industrial, fet que la converteix en un soci estratègic per a Lleida en l’àmbit de l’IoT.

Les Cambres de Comerç de Lleida i Barcelona han expressat el seu entusiasme per aquesta iniciativa, destacant la importància de crear ponts internacionals que permetin la transferència de tecnologia i coneixement, així com l’obertura de nous mercats per a les empreses locals. Aquest intercanvi és un pas més en la consolidació de Lleida com un pol d’innovació tecnològica, posicionant-la com un referent en el sector de l’IoT a nivell global.