La Cambra de Comerç de Lleida ha organitzat aquest dijous la jornada ‘Perspectives de l’economia espanyola, 2024’. Una sessió que ha comptat amb la participació destacada de Domingo Carbajo, economista i inspector d’Hisenda de l’Estat, qui ha ofert una anàlisi exhaustiva sobre els reptes i les oportunitats que s’han de considerar en l’entorn econòmic actual.

En el marc de creixents incerteses geopolítiques internacionals i d’una situació política nacional, com a mínim, complexa, Carbajo ha destacat que “l’economia espanyola va respondre durant el 2023 molt per sobre del que esperaven els analistes i experts econòmics, parlant ja de la seva resiliència”.

Pel que fa a les perspectives per a l’exercici 2024, l’economista assenyala que les prediccions econòmiques, sempre complicades i discutibles, “han accentuat el pessimisme, especialment en el cas de l’economia europea, a causa de les incerteses globals”. No obstant això, en el cas d’Espanya, destaca que, tot i que els instituts econòmics més prestigiosos preveuen un creixement feble, al voltant de l’1,5% del PIB interanual, “les perspectives són més favorables quan es comparen amb les de la Unió Europea”.

En aquest context d’incertesa econòmica global, la conferència organitzada per la Cambra de Comerç de Lleida, que compta amb el patrocini de Cudós Consultors, ha proporcionat una visió clara de les anàlisis més rellevants sobre el futur de l’economia espanyola per a l’exercici 2024, oferint als assistents una comprensió més completa i informada dels desafiaments i oportunitats que es presenten.