La Cambra de Comerç de Lleida ha acollit aquest dijous la celebració d’aquesta trobada, emmarcada en la roda informativa promoguda per la Fundación Deporte Joven del Consejo Superior del Deporte per donar a conèixer a tot el país els esdeveniments d’excepcional interès públic (AEIP) i les activitats prioritàries de mecenatge (APM), gestionades pel Consejo Superior del Deporte i la Fundación, que reporten importants beneficis fiscals a les empreses que donen suport a la realització de projectes esportius.
L’esmorzar informatiu, al que ha assistit una nodrida representació del món de l’empresa i de la gestió esportiva de Lleida, ha estat inaugurat pel president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó; pel subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín;, i pel director general de la Fundación Deporte Joven del Consejo Superior de Deportes, Félix Jordán de Urríes.
El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte. Durant la seva intervenció ha manifestat que “en aquests moments el mecenatge i el suport a les empreses de l’esport suposen un instrument que permet ajudar en el finançament de molts clubs esportius de les comarques de Lleida. I no sols això; també permet a les empreses augmentar la seva visibilitat, donada la importància que tenen cada vegada més la pràctica esportiva en la nostra societat”.
Paral·lelament, el director general de la Fundación Deporte Joven, Félix Jordán de Urríes, ha posat en valor “la utilitat d’aquesta via posada a disposició del sistema esportiu, que contribueix notablement al creixement i enfortiment del teixit esportiu del país. Hem de destacar que, a través de la formalització d’aquesta col·laboració público-privada, les entitats incrementen recursos, fet que els porta a intensificar l’activitat i a fomentar la pràctica esportiva saludable”. Jordán de Urríes ha agraït també l’acollida de la jornada a Lleida, destacant que “sempre es reconfortant estar en una ciutat que t’ha format com a professionals del món de la gestió esportiva, i poder representar aquestes eines”.
Per la seva banda, el subdelegat del Govern de Lleida, José Crespín, ha valorat positivament la celebració d’aquesta jornada, destacant el treball realitzat des del Govern de l’Estat “per impulsar una suma de factors per a l’èxit del nostre esport, com són, per una banda, el teixit empresarial i productiu de Lleida, i per un altre, les entitats i clubs esportius de la demarcació”. Així mateix, Crespín ha destacat que “aquesta col·laboració té a més un tercer aliat: el nostre territori; els pobles i ciutats de la nostra demarcació, en la qual actualment existeixen més de 2.000 entitats i clubs esportius en 231 municipis”.
Després de la inauguració, el director general de la Fundación Deporte Joven ha introduït aquestes eines, i ha explicat els processos a seguir per a la formalització de la col·laboració de les entitats, tant en condició de mecenatge com de beneficiaris, en cadascuna de les iniciatives, els AEIP ‘Universo Mujer III’, ‘ADB 2030’, ‘Deporte Inclusivo II’, ‘Nuevas Metas II’ y la APM ‘España Compite’.
A més, ha aprofundit en l’apartat dels beneficis fiscals que aquests programes reporten a les empreses: en el cas dels AEIP, les empreses donants es podran deduir de la quota de l’Impost sobre Societats un 15% de la despesa total en publicitat, amb una deducció màxima igual al 90% de l’import de la donació realitzada. També hi ha l’opció d’acollir-se a la figura del Mecenatge Prioritari, que comporta una deducció de fins a un 45% sobre l’import de la donació. A aquesta fórmula de desgravació s’ajusten les APM.
Com a cloenda de la jornada, s’ha analitzat com a cas d’èxit el projecte ‘FAST-Female Alpine Ski Team’, emmarcat en l’AEIP ‘Universo Mujer’, de promoció de l’esport femení. En aquest punt, hi han participat José Esteve Oró, director general i soci fundador de Rodi Motor Service, i Núria Pau, esquiadora olímpica i fundadora de l’equip FAST Team.