El territori de Lleida continua essent la Ventafocs de Catalunya. És per això que el Fòrum Secore ha convocat aquest dilluns una reunió de treball per dir prou a aquesta situació i exigir d’una vegada per totes a les administracions per revertir aquesta situació. “Volem el mateix grau d’inversió per a Barcelona, que per a la plana de Lleida, el Pirineu i l’Aran. Tots paguem els mateixos impostos”, ha apuntat Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida.

Aquest espai de debat de les Terres de Lleida ha decidit en la reunió d’avui presentar el Fòrum Secore al president de la Generalitat, Pere Aragonès, així com a les diferents administracions perquè es tinguin en compte les mesures concretes dissenyades.

En aquest sentit, els grups de treball per l’any 2024 abordaran tres problemàtiques concretes que viuen a diari la plana de Lleida, el Pirineu i l’Aran: infraestructures (tecnològiques, viàries i ferroviàries); formació a mida per a les necessitats de les empreses del territori; i model energètic.

“El nostre territori necessita totes les inversions que no s’han realitzat en els últims anys. Per situar-nos al mapa econòmic, necessitem que se’ns tingui en compte i recuperar el dèficit acumulat”, ha explicat Saltó. En aquesta línia, José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, ha apuntat que “el 35% del pressupost no executat afecta directament el nostre benefici i a la riquesa de Lleida, el Pirineu i l’Aran”.

Per la seva banda, Cristina Rodríguez, secretària general de CC.OO., ha volgut deixar clar que les línies de treball i la lluita hi seran sempre “independentment del color polític i el partit que governi en cada moment”.

El Fòrum Secore està format per la Cambra de Comerç de Lleida, Comissions Obreres, COELL, FECOM, Hostaleria de Lleida, PIMEC, UGT-Terres de Lleida, ASAJA, Asotrans Lleida, Associació Empresa Familiar, Col·legi d’Aparelladors, Col·legi d’Arquitectes Tècnics, Col·legi d’Enginyers, Col·legi de Graduats Socials, FEMEL, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, JARC, Consell Social de la UdL i Unió de Pagesos.