Un total d’11 empreses de l’àrea transfronterera han participat aquests dies en el Fòrum Gastronòmic de Girona, on han comptat amb un espai per donar visibilitat als seus productes i serveis, l’oportunitat de fer xarrades comercials i un espai de col·laboració conjunt.

Aquesta participació, organitzada per la Cambra de Comerç de Girona, s’emmarca dins el projecte Interreg-Poctefa finançat pel FEDER, CCI PirineusMed II, liderat per la Cambra de Comerç de Lleida i participat per les Cambres de Comerç d’Andorra, Girona, Occitanie i Pirineus Orientals.

La Cambra de Comerç de Lleida ha acompanyat a les empreses de les seves comarques, que dins l’espai reservat per start-ups, han pogut participar en un esdeveniment important del sector i compartir coneixements amb empreses similars d’altres territoris transfronterers.

El programa dels actes s’ha desenvolupat del 13 al 15 de març, amb una exposició permanent de les empreses, conferències i diverses activitats orientades a augmentar el coneixement i els contactes de les empreses participants.

Els empresaris i empresàries participants han pogut compartir una estona i conèixer-se amb l’objectiu de crear sinergies i futures col·laboracions.

Els presidents de les Cambres de Comerç de Girona, Pirineus Orientals i Lleida han gaudit de l’oportunitat de visitar el Fòrum, conèixer de primera mà les inquietuds de les empreses de les demarcacions de les entitats que representen, i establir les bases d’un futur projecte conjunt per continuar consolidant les relacions de la zona transfronterera; amb l’objectiu de desenvolupar el territori i enfortir les empreses mitjançant accions i activitats pensades a tal efecte.

Les actuacions del projecte CCI PirineusMed II tenen com a finalitat promoure un teixit empresarial àgil i dinàmic, que aposti per la innovació, la competitivitat i la internacionalització, amb l’objectiu d’impulsar els acords comercials entre les empreses de l’àmbit transfronterer i potenciar així la cooperació territorial, desenvolupar l’economia de la zona i fomentar aliances estratègiques.