El president d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau; juntament amb el president de Cambra Comerç Lleida, Jaume Saltó; el responsable de regadius d’Unió de Pagesos a Catalunya (UP), Jaume Pedrós; el president de l’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA), Pere Roqué; la vicepresidenta de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya a Lleida (JARC), Esmeralda Roureda; i el portaveu de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Josep Lluís Escuer, han manifestat aquest dijous a la tarda la seva preocupació i la necessitat de fer un front comú davant l’extrema sequera i la gestió de l’aigua. Un tema crucial que requereix una visió a llarg termini i una acció col·lectiva per afrontar els reptes que comporta. Per això, és necessari promoure accions de conscienciació a tots els sectors empresarials i en la població per transmetre la importància d’aquest recurs escàs i vital. A la roda de premsa també han assistit els responsables de les principals confederacions empresarials a Lleida com són COELL i PIMEC. 

Declaració d’alarma nacional, un pla d’acció d’aplicació immediata i una estratègia de futur. Malgrat que el debat sobre la gestió de l’aigua no és nou, l’actual situació de sequera ha posat en relleu la necessitat d’afrontar el repte de la gestió de recursos hídrics de manera efectiva i des de diferents punts de vista: La falta de previsió, les responsabilitats a la gestió, vetllar pels interessos de la pagesia o l’us racional de l’aigua, per exemple. És imprescindible planificar i invertir adequadament per assegurar la disponibilitat d’aigua en el futur. Davant d’aquest repte, a la roda de premsa s’ha destacat la importància d’aprendre d’altres models que han desenvolupat una gestió eficient de l’aigua i adoptar les millors pràctiques per a la nostra realitat. Per tant, es demana als responsables polítics que centrin la seva atenció en aquesta qüestió i evitin promoure debats irresponsables que només busquen finalitats electorals o desviar l’atenció de la ciutadania. 

Adhereix-te i aporta les teves idees al manifest ‘Economia, Aigua i Futur’. Així mateix, des de PIMEC s’ha obert un procés participatiu per tal que els sectors afectats per les actuals restriccions amb motiu de la sequera puguin expressar les seves inquietuds, demandes i propostes. Es convida a la participació aportant idees al manifest a través d’aquest enllaç. A més, s’està organitzant una trobada pel divendres 5 de maig per posar de manifest que la continuïtat de l’economia és compatible amb un ús sostenible de l’aigua.