La Cambra de Comerç ha programat els dies 17, 18 i 19 d’octubre la XVII edició de l’Internacional Wine Business Meetings, tres jornades d’intercanvi entre importadors i exportadors de vins i caves, que tindran enguany com a països convidats Polònia i República Txeca.

Els objectius principals d’aquesta XVII edició, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, són tres: donar a conèixer la qualitat i diversitat dels vins catalans entre els participants de Polònia i la República Txeca; crear llaços de relació entre empresaris, productors i els principals importadors del sector; i augmentar les exportacions de vins catalans a Polònia i República Txeca.

Durant els dies que dura l’Internacional Wine Business Meetings s’han programat diverses accions. Per una banda, reunions entre representants dels cellers i els importadors polonesos i txecs, que tindran lloc al Palau de Congressos- La Llotja els dies 18 i 19 d’octubre. Per altra banda, també s’han previst dinars-networking, així com visites privades a cellers, concertades durant els B2B entre cellers i importadors.

Per què Polònia i República Txeca?

Fruit dels bons resultats comercials de les anteriors edicions, part dels cellers participants en anteriors edicions van sol·licitar a la Cambra de Comerç de Lleida l’organització d’una trobada amb importadors d’aquests mercats.

Amb una dimensió de 1.533 milions USD l’any 2021, el mercat de vi a Polònia està en auge, aspecte que queda demostrat amb el fet que fins i tot en temps de pandèmia el sector ha crescut un 4,25% l’any 2020 i un 13,05% l’any 2021. Pel que fa a les previsions, s’estima que l’any 2025 el sector facturarà 2.420 milions USD (2.279MUSD en vins tranquils, 99 en escumosos i 42 en fortificats).

En aquesta línia, Polònia, amb un volum total d’importacions de 368 MSUD i 140.000 tones, és un mercat dominat pels vins italians amb un 30% de la quota de mercat, seguits dels vins alemanys (12,3%), francesos (12,2%), americans (12%) i espanyols (9,5%).

Per la seva part, el mercat de la República Txeca l’any 2021 va importar vins per valor de 180 milions USD, un 15% més que l’any anterior. Els principals proveïdors són Itàlia, Alemanya i França, seguits per Espanya.