Jaume Saltó ha revalidat aquest dimecres el càrrec de president de la Cambra de Comerç de Lleida, amb un total de 34 vots –dels 35 presents-. El nou ple d’aquest mandat comptarà per primera vegada amb la presència de sis dones (Montserrat Borniquel, Sara Pifarré, Montse Guardiola, Marta Cervós, Pilar Marqués i Meritxell Pi i Forcada).

Saltó, que ja ha presidit la institució en els últims quatre anys, ha agraït la confiança per seguir liderant l’ens cameral aquest segon mandat, en el qual s’incorporen perfils més joves per abordar noves necessitats del món empresarial. “Lleida vol un canvi molt important, per atreure inversions i aconseguir d’una vegada per totes ser una terra d’oportunitats, convertint-se en el centre de la bioeconomia i essent líders del sector agroalimentari”, ha apuntat.

Jaume Saltó vol dedicar aquesta nova legislatura a aprofitar els canvis de paradigma i les transformacions socials i tecnològiques que inunden el nostre dia a dia. I té dos objectius clars: donar la màxima visibilitat a la Cambra de Comerç davant el món empresarial lleidatà –impulsant les 8 delegacions repartides pel territori- i assegurar la viabilitat econòmica de la institució –a l’espera de l’aprovació de la llei de cambres-.

L’acte ha estat presidit pel secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, qui ha estat acompanyat per representants de les principals institucions lleidatanes.

Línies estratègiques i Comitè Executiu

Durant la seva exposició, Saltó també ha posat en relleu les línies estratègiques de l’ens cameral en aquesta nova legislatura (2023-2027) que són: la Cambra ha de ser l’element de cohesió de tot el teixit empresarial lleidatà; ha de donar suport a les empreses de la demarcació en la millora de la seva competitivitat; ha de liderar la transferència de coneixement entre centres de recerca, Universitat i empreses; ha de promoure i defensar la connectivitat del seu territori amb els principals mercats; i ha d’impulsar les infraestructures tecnològiques necessàries per dinamitzar el territori.

Així mateix, la Cambra de Comerç de Lleida també té com a línies estratègiques oferir ajuda per a la captació d’inversions des de la Plana, el Pirineu i Aran; contribuir a evitar el despoblament dels nostres municipis; ajudar el teixit empresarial a fer negocis, i a les administracions a fer estudis i encàrrecs de gestió que els ajudi a agilitzar els tràmits en el seu dia a dia; i evitar la deslocalització d’empreses del nostre territori; així com treballar per millorar el respecte als empresaris i empresàries.

Les persones que acompanyaran a Jaume Saltó al Comitè Executiu són: Manel Llaràs, com a vicepresident primer; Pompili Roiger, com a vicepresident segon; Marc Ceron, vicepresident tercer; i Carles Rusiñol, com a tresorer. Els vocals són Jordi Azlor, Xavier Batalla, Josep Castellarnau, Josep Mª Gardenyes, Meritxell Pi, Jordi Rull i Jesús J. Torrelles.