El Teatre L’Amistat de Mollerussa serà seu el pròxim 15 de novembre de la jornada #JoVullSer que té per objectiu posar en contacte joves de 16 a 29 anys que busquen feina amb empreses que cerquen personal. Es tracta de la novena edició d’aquesta jornada i la tercera que es fa a la capital del Pla d’Urgell i hi participaran vuit empreses de la comarca demandants d’ocupació, especialment del sector de la construcció i també supermercats, dos dels àmbits on s’està incidint en formació i en el que s’ha detectat més necessitats de contractació.

La presentació de la jornada s’ha fet aquest matí a la delegació a Mollerussa de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida i ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Palau; la coordinadora dels Serveis Territorials de Joventut a Lleida, Joana Terré, i el delegat de la cambra a Mollerussa, Josep Anton Gaya.

Solsona ha destacat la voluntat de l’administració de crear espais de trobada entre el sector privat i el públic amb l’objectiu de reduir les taxes d’atur juvenil i afavorir mesures que ajudin a connectar joves i empreses. Per la seva part, Carles Palau ha fet incís en el fet que la trobada al Pla d’Urgell ja està consolidada després de tres edicions i pot ajudar a trobar sortides laborals als 5.500 joves en aquesta franja d’edat que té la comarca i que suposa el 14% de la població. En aquesta línia, Joana Terré ha assegurat que “el treball en xarxa és la clau de l’èxit” per detectar necessitats i oferir oportunitats per a l’accés al món laboral i afavorir l’emancipació dels joves, un dels reptes que inclou el Pla Nacional de Joventut que es presentarà el pròxim 23 de novembre.

La jornada s’estructurà en quatre àrees diferenciades, tal com ha explicat Josep Anton Gaya, qui ha dit que hi haurà la Zona Empreses perquè les empreses donin a conèixer les seves ofertes i quines són les claus per superar amb èxit una entrevista professional a la seva empresa; la Zona Tallers, on es faran dos tallers dinàmics i teatralitzats per proporcionar eines a les persones joves a l’hora d’incorporar-se al món laboral;  la Zona Assessorament destinada a l’assessorament a càrrec d’agents d’orientació com el tècnic del programa Orienta o d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal del Pla d’Urgell; i un darrer espai batejat com Zona Digues la teva on es podran dur a terme diferents activitats creatives. 

La jornada és organitzada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida amb la col·laboració de l’Oficina Jove del Pla d’Urgell, l’Ajuntament de Mollerussa, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i la Coordinació Territorial de Joventut a Lleida.