La Cambra de Comerç de Lleida ha acollit aquest divendres una jornada informativa per presentar el programa Kit Digital, a càrrec del director general de Red.es, Alberto Martínez Lacambra. La iniciativa, que compta amb un pressupost de 3.067 milions d’euros, finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, pretén impulsar la digitalització de pimes i autònoms.

La primera convocatòria d’ajuts, que compta amb una dotació econòmica de 12.000 euros per empresa, està adreçada a companyies que tinguin entre 10 i 50 treballadors. En aquest sentit, el Kit Digital a Lleida suposaria una inversió de 8,4 milions d’euros, ja que unes 700 empreses ja han sol·licitat aquest bo digital. O el que és el mateix: una de cada dues empreses de la demarcació gaudiran d’aquesta prestació. Una molt bona notícia, ja que “hem aconseguit aquesta capitalitat que estàvem perseguint”, ha explicat Martínez. Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, ha considerat el bo digital com “una empenta important davant els nous reptes digitals”.

Cal recordar que la Cambra de Comerç de Lleida és una oficina Acelera Pyme, una de les entitats assignades per oferir assessorament a les empreses del territori, per identificar les necessitats de les companyies en temes de Kit Digital i treure’n el màxim benefici.

La presentació celebrada avui a la Cambra de Comerç de Lleida forma part de la ronda divulgativa que està duent a terme Red.es per tota Espanya per donar a conèixer el programa Kit Digital per tot el país.

Després d’aquesta primera convocatòria, el Govern d’Espanya en convocarà dues més: una adreçada a petites empreses amb 3 treballadors o menys de 10 i ajuts de 6.000€ i una altra adreçada a pimes i autònoms amb menys de 3 treballadors i ajuts de 2.000€.