La Cambra de Comerç de Lleida ha posat en marxa aquest dimecres l’Oficina de Fons Europeus, un nou servei, pioner a la demarcació de Lleida, que vol ajudar a les empreses del territori a treure el major profit de les mesures extraordinàries recollides en el Pla de Recuperació Europea -Next Generation EU-, així com de la resta de fons i programes europeus de finançament emmarcats en el Marc Financer Plurianual 2021-2027.


“D’uns mesos fins avui, hem detectat la necessitat de les empreses lleidatanes de poder accedir a aquests ajuts”, ha explicat Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida. “Moltes de les empreses de Lleida són pimes i és complicat que hi puguin accedir en solitari. És per això que des de Cambra s’ha apostat per crear consorcis d’empreses per poder accedir d’una forma més fàcil i directa a aquests diners”, ha afegit.

 
“Des de Cambra de Lleida volem fer una crida a què totes les empreses de la demarcació que tinguin un projecte empresarial que necessiti d’una inversió inicial s’adreci a l’Oficina de Fons Europeus. Aquí l’ajudarem des del minut u”, ha explicat Jordi Quejido, responsable del nou ens. Els interessats poden demanar cita prèvia al correu fonseuropeus@cambralleida.com.

Objectius: Informar, formar i assessorar

La nova Oficina de Fons Europeus de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida té tres objectius clars: informar d’una forma àgil i accessible a totes les empreses del territori sobre els fons disponibles; formar i sensibilitzar a les empreses sobre aspectes pràctics com la gestió de projectes europeus, així com difondre i comunicar les últimes novetats; i identificar projectes susceptibles de percebre fons europeus, així com realitzar un assessorament i acompanyament especialitzar a les empreses davant dels propis projectes.

La nova oficina presentada avui ofereix a les empreses del territori diferents serveis, alguns totalment gratuïts, d’altres de pagament. Entre ells, destaquen: un espai web sobre fons europeus; un servei de consultes; un servei d’avisos personalitzat; una newsletter bimensuals amb una gran varietat de contingut; píndoles informatives i un pla formatiu, entre d’altres.