Deu influencers i pro players han disputat avui dimarts en temps real i des d’ubicacions diferents (Lleida, Barcelona i Madrid) la competició Wild Rift Cup, jugada íntegrament utilitzant la tecnologia 5G. Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), Telefónica i MEDIAPRO (a través de LVP) han presentat aquest matí al MWC22 el projecte 5G Gaming Arena amb l’objectiu de demostrar les capacitats de la xarxa 5G aplicada al sector dels eSports i del gaming. A través de dues demostracions –5G Wild Rift Cup, centrada en el popular joc per a mòbils de Riot Games; i Dirt 5 Time Trials Challenge, centrada en el cloud gaming–, s’ha pogut confirmar com l’ample de banda més gran, la velocitat de xarxa i la baixa latència que aporta aquesta tecnologia permeten que les experiències de joc siguin molt més atractives i possibiliten funcions d’interacció social més potents.    

Aquesta competició ha tingut lloc de forma simultània en quatre localitzacions diferents: els estands del MWCapital i Teléfonica des del recinte del MWC22, el Movistar eSports Center de Madrid i el laboratori LAB 5G de la Cambra de Comerç de Lleida. Hi han participat deu influencers destacats, com per exemple, Manute i Jackie, i diferent proplayers que s’han enfrontat en una partida de League of Legends: Wild Rift, un dels videojocs per a mòbils més populars del moment, amb terminals connectats a la xarxa 5G convencional.  A Lleida, el participant escollit, Rafa Escribà Vallés, ha jugat des de LAB 5G de l’Àrea 5G de Ponent. Escribà, integrant de l’equip Howl Esports, ha format part d’un dels sis equips que han disputat, del 17 al 26 de febrer, la primera lliga de League of Legends Wild Rift de la capital del Segrià, una competició organitzada per la Paeria i Gamesports Lleida.

Durant la partida, el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha manifestat que “el Lab 5G de Ponent ha esdevingut un instrument de dinamització de l’ecosistema tecnològic lleidatà i posa en el mapa català les empreses tecnològiques lleidatanes”.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha destacat la col·laboració existent entre la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Lleida en l’aposta per la tecnologia i ha posat en valor la iniciativa de la Paeria a l’organitzar la primera lliga League of Legends Wild Rift: “Des de l’Ajuntament de Lleida hem organitzat una lliga d’esports en línia desenvolupada íntegrament en català que ha estat un èxit de participació. Aquest fet ens referma en la voluntat de fomentar la digitalització, també, en àmbits destinats a la població jove, tot donant suport a empreses especialitzades en el desenvolupament de noves aplicacions digitals”

La iniciativa d’aquest dimarts està impulsada pel Mobile World Capital Barcelona, Telefónica i Mediapro; amb la col·laboració de Riot Games, Microsoft, Samsung, Sirt e Indescat, i el suport del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya a través de la iniciativa Àrees 5G.

L’Àrea 5G de Ponent és un projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i compta amb el suport i la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida, la Paeria i Telefónica.