Organitzada per les institucions de Lleida, les cambres de comerç i la Universitat de Lleida, tindrà lloc a la Llotja de Mar de Barcelona

La trobada ‘Lleida. Terra d’oportunitats’, que tindrà lloc el dia 5 d’octubre, s’adreça a empreses i agents d’inversió potencialment interessats en implantar-se a les Terres de Lleida

Hi participaran representants d’experiències empresarials establertes en el territori i s’exposaran casos lleidatans d’èxit empresarial que hi han esdevingut referents

Les Cambres de Comerç̧ de Lleida i Tàrrega, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Delegació del Govern a Lleida i la Universitat de Lleida organitzaran el proper dia 5 d’octubre, a la Llotja de Mar de Barcelona, a partir de les 18.00 hores, la jornada ‘Lleida. Terra d’oportunitats’.

La trobada, que compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, s’adreçarà a tots aquells agents que tenen i que poden tenir un paper clau en l’establiment de projectes d’inversió a la demarcació de Lleida, amb la intenció d’exposar les potencialitats de la ciutat de Lleida i les comarques de la vegueria i les oportunitats que ofereix al món empresarial català i d’arreu com a pol d’atracció d’inversions.

Així, en el transcurs de la jornada esposaran en valor elements com la situació geoestratègica de les Terres de Lleida, els seus equipaments (Universitat de Lleida, aeroport de Lleida-Alguaire, i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i tots els seus centres de recerca); els sectors de sòl industrial de la vegueria, amb el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans al capdavant; les infraestructures agràries de reg i la seva modernització; la capacitat generadora de nous bio productes, a partir de la biomassa, els residus agraris i ramaders, els subproductes de la indústria agroalimentària i els residus orgànics de les llars, que poden oferir noves oportunitats de negoci en l’economia circular; l’expertesa en el sector agrícola i l’elevat grau d’especialització de l’economia lleidatana en el sector agroalimentari, la seva tecnologia i digitalització; i els recursos humans i la qualitat de vida de Lleida.

Les institucions i entitats promotores de la trobada han programat dues taules rodones que comptaran amb la participació, d’una banda, de representants d’empreses que s’han establert al territori aprofitant les fortaleses existents i, d’una altra, de representants d’empreses lleidatanes que han esdevingut casos d’èxit i que hi han acabat sent referents. Prendran part a la primera taula, introduïda pel rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, Elisabeth Alier, presidenta de la paperera Alier; Tatxo Benet, soci gestor del Grup Mediapro, i Xavi Solé, CEO d’Equiptank, SL. La segona comptarà amb Ramon Roca, president de Ros Roca; Josep Pont, CEO de Pont Family Holding (Grup Borges); Núria Cervós, consellera delegada de Grup Cervós i presidenta del Gremi de Constructors de Lleida; Sisco Sapena, conseller delegat de Lleida.net, i Teresa Vallès, CEO de Pastoret de la Segarra.

Prèviament, també intervindran per donar la seva visió de Lleida com a terra d’oportunitats els presidents de les cambres de comerç de Barcelona, Lleida i Tàrrega, Mònica Roca, Jaume Saltó i Carles Giribet, respectivament; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo.

La jornada, que serà conduïda per la periodista noguerenca afincada a Barcelona Magda Gregori, finalitzarà amb un còctel a peu dret amb productes de les Terres de Lleida.

(Podeu consultar el detall del programa de la jornada i els participants a través d’aquest enllaç de la pàgina web: https://lleidaterraoportunitats.com/).