La Cambra de Comerç de Lleida ha organitzat aquest divendres la jornada ‘Logística internacional: situació actual, serveis i infraestructures per a les empreses’, una sessió que ha servit per donar una visió general de la situació del sector logístic, des de la crisi derivada de la pandèmia fins avui dia amb el conflicte Rússia-Ucraïna.

Durant la matinal s’han pogut respondre moltes de les preguntes plantejades sobre com s’ha arribat a la situació actual del mercat logístic, per què s’ha arribat a aquesta situació i què pot passar a partir d’ara. “La situació no és senzilla. Cal recordar que el preu per trajecte dels contenidors es va multiplicar per set durant la pandèmia en certes línies. És per això, que cal tenir clares totes les alternatives, ja que molt probablement els preus no tornaran als d’abans de la pandèmia”, ha explicat Jordi Quejido, director d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Lleida.

La jornada ha comptat amb diversos operadors logístics com el Port de Barcelona, Cimalsa, VIIA multimodal i el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, que han donat a les empreses participants la seva visió del sector i de la situació. Així mateix, les empreses convocades també han informat als allí presents de les eines que tenen al seu abast a nivell d’infraestructures i serveis per vendre els seus productes a altres països.