La Cambra de Comerç de Lleida ha acollit aquest divendres la IX Jornada Concursal de Lleida, una trobada anual essencial per als professionals en matèria concursal. L’esdeveniment ha reunit experts destacats que han debatut sobre les últimes novetats legislatives i jurisprudencials en l’àmbit concursal, així com les millors pràctiques per a la gestió d’aquest tipus de processos.

“L’objectiu final d’aquesta llei és permetre que aquelles empreses que han fet concurs de creditors puguin continuar amb l’activitat i/o liquidar els seus deutes -en relació amb els concursos empresarials i determinats casos de persona física-“, explica Carles Rusiñol, tresorer de la Cambra de Comerç i soci director de Rusiñol i Associats. “Una llei que va destinada tant a empreses com a persones físiques”, detalla. També apunta: “És molt important que la conegui com més gent millor, ja que igual que t’equivoques, tens el dret de tornar a començar”.

La Llei Concursal té l’objectiu de canviar el paradigma pel que fa als concursos de persona natural i que “castiga” els creditors amb deute públic, alhora introdueix mecanismes importants pel que respecta a la possibilitat de reestructurar les companyies en lloc de liquidar. “Ara també fa falta un canvi de mentalitat”, apunta Rusiñol.

Entre els participants de la IX Jornada Concursal de Lleida destaquen Ignasi Fernández del Jutjat Mercantil núm. 10 de Barcelona; Carlos Nieto, magistrat del Jutjat del Mercantil núm. 16 de Madrid; Eduardo Enrech, magistrat del Jutjat Mercantil núm. 6 de Lleida; César Suárez, magistrat del Jutjat Mercantil núm. 6 de Barcelona.

La jornada d’aquest divendres a la Cambra pretén fomentar l’intercanvi de coneixements i experiències entre els assistents i els magistrats, així com plantejar dubtes i opinions en un format més distès amb experts de nivell. “Normalment en aquest tipus de jornades es generen debats molt interessats i té una utilitat pràctica molt important. A Lleida no tenim moltes oportunitats per participar en aquest tipus de jornades i crec que cal aprofitar-les”, conclou Rusiñol.