La Llotja de Lleida ha acollit aquest dimarts al matí, les reunions B2B del segon Olive Oil Business Forum, una trobada de negoci entre empreses catalanes productores d’oli d’oliva i operadors de mercats internacionals amb l’objectiu d’establir relacions comercials en l’àmbit agroalimentari. L’esdeveniment, organitzat per PRODECA – Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, juntament amb ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, i la Cambra de Comerç de Lleida, compta amb la participació de 19 empreses catalanes i 10 importadors i distribuïdors de sis països d’Europa i Àsia.

El tret de sortida del segon Olive Oil Business Forum va ser ahir, amb la visita, per part dels compradors internacionals, a diversos molins de les comarques de Ponent per conèixer la realitat del sector a casa nostra, així com una proposta gastronòmica amb un menú centrat a ressaltar les característiques del sabor i l’aroma de l’oli d’oliva. La jornada va finalitzar amb la benvinguda institucional a l’Hotel Finca Prats de Lleida.

Les reunions B2B, que s’inicien avui, tenen per objectiu maximitzar el contacte comercial dels importadors internacionals que s’han desplaçat fins a Lleida per ampliar la seva cartera de proveïdors agroalimentaris. Avui i demà es realitzaran més de 200 trobades empresarials en un format d’entrevistes de 20 minuts que pretén agilitzar el contacte i les negociacions comercials. El torn de la tarda està reservat a les visites a les instal·lacions de les empreses catalanes per part d’aquells importadors que han mostrat interès en els seus productes.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha destacat que “l’expertesa que ja tenim en el sector del vi la volem traslladar ara al sector de l’oli, un altre dels subsectors agroalimentaris importants del nostre territori“.

Aquestes reunions són una primera aproximació entre l’empresa catalana i el comprador internacional, en què les dues parts tenen molt clar el que volen oferir i el que necessiten adquirir respectivament. 20 minuts és temps suficient perquè els productors catalans es presentin, expliquin el seu producte i què els diferencia. La nostra experiència, tant amb l’Olive Oil Business Forum de l’any passat, com dels altres Business Forum que organitzem des de Prodeca, és que aquest tipus l’esdeveniment funciona perquè les empreses catalanes s’obrin a nous mercats i clients“, ha explicat el director de Prodeca, Ramon Sentmartí.