Font i imatge: Ajuntament de Lleida

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida, Toni Postius, s’ha reunit aquesta tarda amb el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, a qui li ha presentat el polígon industrial de Torreblanca – Quatre Pilans i el projecte que preveu desenvolupar-hi una estació de mercaderies de fins a 1.500 metres. Aquesta és la segona trobada que manté el tinent d’alcalde –la primera fou amb els responsables de l’Autoritat Portuària de Tarragona– per exposar, de primera mà, les característiques del Polígon Industrial de Torre Blanca-Quatre Pilans i la seva potencialitat estratègica per al trasllat de mercaderies i l’impuls de l’economia de Lleida i Catalunya.

Postius, que ha estat acompanyat pel president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, ha qualificat de “molt profitosa” la trobada amb el president del Port de Barcelona i el seu equip: “Volem que el port, una institució molt potent des del punt de vista de la logística ens ajudi i s’involucri amb el que ha de ser el polígon de Torre Blanca- Quatre Pilans i el trànsit de mercaderies a través d’aquesta plataforma logística que ha de permetre, justament, que Lleida pugui ser un punt de sortida i d’arribada del trànsit de mercaderies”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha anunciat que s’ha acordat “que hi haurà una aliança en aquest aspecte entre Lleida i el Port de Barcelona, conjuntament amb la Generalitat i la resta d’actors. És una gran oportunitat per les Terres de Lleida i per la ciutat de Lleida per fer un salt endavant des del punt de vista del desenvolupament econòmic”.

Per la seva banda, Damià Calvet ha assegurat que el “Port de Barcelona vol ser el port de Lleida i som coneixedors del gran projecte estratègic de Torreblanca- Quatre Pilans, un sòl logístic que ha d’incorporar un element imprescindible per la logística, que és una terminal ferroviària. Calvet s’ha mostrat obert a “participar de la concepció i del desenvolupament d’aquesta terminal ferroviària en aquest enclavament estratègic per l’economia del país”.