La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida ha celebrat aquest dijous a la tarda els Premis Cambra 2022. Uns guardons que es recuperen després de 13 anys sense celebrar-se, i que tenen un objectiu clar: reconèixer l’esforç, la tasca i la contribució que els homes i les dones empresàries de Lleida fan pel nostre territori i generar un sentiment d’autoestima i d’orgull de ser empresari a les nostres terres.

Més de 300 empreses han participat en l’acte d’entrega d’aquests premis, que han comptat en aquesta vuitena edició amb cinc categories: Premi Cambra a l’Emprenedoria, Premi Cambra a la Internacionalització, Premi Cambra a la Sostenibilitat, Premi Cambra a la Innovació i Premi a la Trajectòria Empresarial.

El Premi Cambra a l’Emprenedoria ha estat per Estefania Reñé, de la Llibreria La Sabateria, per ser un comerç dinamitzador del barri i de l’art i la cultura de la ciutat, amb una àmplia proposta d’activitats culturals i artístiques gratuïtes. El Premi Cambra a la Internacionalització ha recaigut sobre Sustainable Agro Solutions, S.A.U., una empresa dedicada les solucions agrícoles sostenibles i rendibles per a la cura nutricional dels cultius, reconegut per la seva evolució creixent en mercats internacionals. La paperera Alier ha rebut el Premi Cambra a la Sostenibilitat, per la seva contribució a l’economia circular i pel seu compromís amb la transició energètica.

El Premi Cambra a la Innovació l’ha rebut l’empresa Pastoret de la Segarra, per fusionar tradició i innovació i convertir-lo en l’ADN de l’empresa; i per la seva innovació de producte, apostant per la investigació de nous ingredients i nous mètodes d’elaboració. L’empresa Tomàs Cusiné ha rebut el Premi a la Trajectòria Empresarial, per donar a conèixer els vins de Lleida i la seva DO Costers del Segre arreu des del 1985, per la seva contribució a la sostenibilitat i el paisatge de les nostres terres, i per l’important desenvolupament de l’enoturisme i l’esport.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha reconegut que a Lleida “si bé no tenim a la nostra demarcació una alta densitat empresarial, si tenim un teixit empresarial molt competitiu, tant a nivell nacional com internacionals”. I ha afegit: “Valors, talent i resiliència són les nostres fortaleses, davant els reptes globals sobrevinguts després de la pandèmia. I per poder superar aquesta situació, necessitarem d’un teixit potent, dinàmic i generador d’ocupació, que ens permeti arrelar la població al territori i no ens provoqui la fuga de talent”.

L’acte d’entrega dels Premis Cambra 2022 ha estat amenitzat pels gags teatrals de la companyia de teatre lleidatana Inhabitats, i ha comptat amb la participació especial de Ferran Adrià, president d’elBullifoundation. L’acte ha finalitzat amb un còctel networking.

Els Premis Cambra 2022 han estat patrocinats per l’Ajuntament de Lleida, CaixaBank, Mahou-San Miguel i Atlas Energia. Els col·laboradors d’aquesta vuitena edició han estat Vunkers, Ilser Grup, Plusfresc, Q2-Cudós, Port de Tarragona, Serveto, Sorigué, Costers del Sió i Cafès Batalla.