La Cambra de Comerç de Lleida ha organitzat aquest dimarts, en col·laboració amb Respon.cat, la jornada ‘El propòsit com a repte empresarial emergent: competitivitat i lideratge’, un acte que s’emmarca en la Comissió d’empreses amb responsabilitat social i sostenibilitat de l’ens cameral, i que té com a objectiu difondre la cultura de la RSC i promoure la interrelació amb les empreses del tercer sector, els ODS i les empreses amb propòsit.

La jornada ha posat en valor el concepte de propòsit que estan incorporant moltes empreses en els darrers anys, com una manera d’integrar la responsabilitat social en el seu model de negoci i la seva estratègia corporativa.

Tant el president de la Cambra de Lleida, Jaume Saltó, com el president de la Comissió, Rafel Oncins, que alhora és president de Respon.cat, han destacat “la gran importància que suposa per les terres de Lleida que el teixit empresarial apliqui els conceptes de la RSC, en un territori que busca una transformació econòmica i una millora de la seva competitivitat”. En aquest sentit, des de la Cambra de Comerç de Lleida “volem ajudar als nostres empresaris a la transició cap a negocis sostenibles, per això estem participant en projectes europeus que dotaran d’eines i assessorament a les nostres empreses”, ha apuntat Saltó.

La sessió ha comptat amb l’expert en RSC i coordinador de Respon.cat, Josep Maria Canyelles, qui ha relacionat el propòsit amb el posicionament de marca i la competitivitat de l’empresa, diferenciant els diversos conceptes que engloben la responsabilitat social corporativa. A més, ha animat a adherir-se al Manifest per una Economia amb Propòsit, iniciativa que ja subscriuen 300 empreses de tots els sectors i dimensions. Aquest Manifest ha estat promogut per Respon.cat, les Cambres de Comerç i totes les principals organitzacions empresarials catalanes, i defensa el nou paper de les empreses com a actors de transformació social.

Els participants també han pogut descobrir dos casos pràctics: bonÀrea i Group Saltó, que han explicat el que estan fent en les seves empreses i han encoratjat els participants a sumar-se a aquest repte.