Aquesta serà la IX edició de la trobada que facilita el contacte entre importadors i exportadors de vins i caves
L’acte tindrà lloc del 19 al 23 de febrer al Palau de Congressos de la Llotja de Lleida

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida posa altra vegada a l’abast dels cellers catalans i espanyols l’oportunitat de presentar el seu model de negoci als importadors procedents de Filipines i Sri Lanka que a partir del dilluns 19 de febrer i fins el divendres 23 visitaran Lleida. L’activitat, clarament consolidada, compta amb una molt bona acceptació del sector vinícola ja que cada edició s’hi incorporen nous participants en funció de les polítiques de creixement empresarial en l’àmbit internacional. En aquesta ocasió hi participaran 21 cellers que a porten vins de fins a 20 denominacions d’origen i que mantindran contactes amb 8 dels principals importadors de begudes de Filipines i tres de Sri Lanka. Cal assenyalar que tant la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya –a través de Prodeca i d’Acció-, CaixaBank, Global Lleida, i Enterprise Europe Network col·laboren en la realització d’aquest esdeveniment.

De fet, van ser els bons resultats comercials assolits arran d’edicions anteriors –la darrera amb Perú- el que ha fet que els cellers demanessin específicament establir contactes per tal que la Cambra de Comerç portés fins a Lleida els importadors d’aquests països i d’aquesta manera establir noves relacions empresarials entre ambdós països per tal d’obrir nous mercats.

Tot i la dimensió relativament petita d’aquest mercat, el sector del vi de Filipines obre grans expectatives als cellers espanyols ja que el consum es troba en una clara fase de creixement registrant una taxa del 60% en els darrers cinc anys. De fet l’any 2015 es va arribar a gairebé als 16 milions de litres consumits amb un valor de 250 milions d’euros i els estudis de mercat apunten a un creixement del 48% més fins a l’any 2020 arribant a un valor de mercat de 330 milions d’euros.

Amb una població de 102 milions d’habitants i un PIB que va créixer l’any 2016 un 6.8% es calcula que hi ha un potencial de clients d’aproximadament 15 milions de persones amb un nivell d’ingressos suficient per a consumir vi d’importació. Alhora, els llaços històrics entre l’Estat espanyol i Filipines fan que el vi de les nostres contrades estigui reconegut i tingui una bona reputació. De fet, és en aquests moments el segon proveïdor principal en volum i en valor.

Pel que fa al Sri Lanka, un dels principals atractius per a les empreses vitícoles és l’elevat nombre de turistes que el visiten anualment i això fa que el mercat estigui en contínua expansió amb un alça de més del 20% aquest any. Alhora cal destacar que des del Govern es van impulsar mesures per potenciar el consum de la cervesa i el vi en detriment dels destil·lats amb una normativa fiscal molt més laxa que la que hi ha establerta per a les begudes amb alta graduació. Cal destacar també que el Sri Lanka té unes mesures aranzelàries inferiors a les de països veïns com la Índia i que es tracta d’un bon soci comercial de les Illes Maldives.

Els objectius del IX International Wine Business Meeting se centren en donar a conèixer la qualitat i la diversitat de vins catalans, crear llaços de relació entre empresaris productors i els principals importadors peruans del sector per tal de incrementar a mig i llarg termini les exportacions de vins catalanes. Si tenim en compte els resultats d’anteriors edicions del International Wine Business Meeting les dades són prou reveladores i demostren l’impacte d’aquesta mena d’actuacions:

Pel que fa als importadors procedents de Filipines, les empreses que es desplaçaran fins a Lleida aquesta setmana seran: ARTISAN CELLARS AND FINE FOODS INC. (importador, distribuidor i detallista), ALCOLINE CORPORATION (distribuidor i detallista), AWC PHILIPPINES INC (Importador – distribuidor), BARES&ESTRELLAS WINE AND FOOD SERVICES CORP (importador – distribuidor), BESTWORLD BEVERAGE BRANDS INC (Importador y distribuidor), METRO WINE CENTER (Importador y distribuidor), FOOD AND BEVERAGE INC (PHILIPPINE WINE MERCHANTS) (Importador, distribuidor i detallista), SILVER SECRETS INC (Importador y distribuidor). Per la seva banda, els importadors i distribuïdors procedents de Sri Lanka que mantindran contacte amb les empreses catalanes i espanyoles participants serán: LUXURY BRANDS (PVT) LTD (importador, distribuidor i detallista), GREAT WESTERN INTERNATIONAL LIMITED (distribuidor i detallista), DUFRY COLOMBO SHOPS LIMITED (importador i detallista).

Per la seva banda, els cellers participants en aquesta edició són:

Arriezu Vineyards, S.L.U. | Rueda / Rioja
Castell del Remei | Costers del Segre / Conca de Barberà
Mas Blanch i Jové | Costers del Segre
Falset Marsà | Montsant
Bodegas Concavins, S.A. | Catalunya / Conca de Barberà
Can Roda | Alella
Costers del Sió | Costers del Segre
Bodegas Mocen | Rueda / Castilla y León
Vins Grau SL | Pla de Bages
Recaredo | Penedès/ Cava
Celler Batea | Terra Alta
Bodegas Bocopa | Alicante
Bodegas Vinícola Real | Rioja
Clos Pons | Costers del Segre
Mont Marçal | Cava /Penedès
Vintouch Wines | Txakoli/Cariñena/Rioja
Grandes Vinos y Viñedos | Cariñena
Cellers Unió | Montsant/ Priorat
Alta Alella | Alella
Winex Foods | Navarra/Rioja/Almansa
Covides | Penedès

Finalment, el programa previst per aquests dies es conforma de la manera següent:

Diumenge, 18 de febrer:

Durant el matí: Arribada a Lleida dels importadors estrangers.
18:30 h: Reunió tècnica amb els organitzadors de l’esdeveniment (presentación equip)
19:00 h: Trasllat i visita al Conjunt Monumental de La Seu Vella.

Dilluns, 19 de febrer (sessió a porta tancada)

08:30 h: Reunions de treball entre els cellers i els importadors.
10:15 h: Coffee break.
10:45 h: Reunions de treball entre els productors i els importadors.
14 :15 h: Dinar de treball.
16:00 h: Visites a les instal·lacions dels cellers participants.
19:30 h: Inauguració del IX International Wine Business Meetings. Auditori de l’Hotel Finca Prats. Sr. Joan H. Simó, President de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida.
Representant de la Diputació de Lleida (pendent deconfirmar).
Sr. Salvador Puig, Director General de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
19:45 h: Presentació: “El sector del vi català”. Sr. Marc Oliveras, Cap de l’Àrea de Recerca,
Documentació i Anàlisi de Mercats de PRODECA
20:15 h: Cocktail – sopar.

Dimarts, 20 de febrer

09:30 h: Reunions de treball entre els cellers i els importadors.
10:45 h: Coffee break.
11:15 h: Reunions de treball entre els productors i els importadors.
13:35 h: Dinar de treball.
15:15 h: Visites a les instal·lacions dels cellers participants.

Dimecres, Dijous i Divendres 21 al 23 de febrer

Tot el dia: Visites a les instal·lacions dels cellers participants.

Fotografies de l’acte