Font i imatge: Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida i l’Autoritat Portuària de Tarragona treballaran conjuntament pel desenvolupament de la terminal ferroviària de mercaderies del futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans, com un projecte estratègic per a totes dues institucions i per a l’economia del conjunt de les Terres de Lleida.

Així ho han acordat avui en una trobada a la capital tarragonina el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria, Toni Postius, i el president del Port, Josep Maria Cruset. Postius ha explicat la planificació prevista, que preveu una terminal ferroviària de 750 metres de longitud, ampliable fins a 1.500 metres, i ha destacat que comptaria amb capacitat suficient per convertir-se en un port sec de càrrega i descàrrega de mercaderies que complementés el port de Tarragona, millorant així la capacitat d’exportació i importació per via marítima de les empreses de Lleida.

El primer tinent d’alcalde ha remarcat que Torreblanca – Quatre Pilans té un gran valor afegit, com és l’estació ferroviària intermodal prevista. Totes les parts coincidim en potenciar el transport ferroviari i l’estació del nostre polígon permetrà Lleida ser un centre d’entrada i sortida de mercaderies a escala continental”. Postius ha afegit que “ees dues parts hem coincidit en el fet que aquest ha de ser un projecte estratègic per impulsar les empreses del nostre territori i que encaixa perfectament amb el pla de treball i creixement del Port de Tarragona. Hi ha plena sintonia i hi continuarem treballant”.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha afirmat que “el polígon industrial Torreblanca – Quatre Pilans és d’interès no només per a la ciutat de Lleida i del Port de Tarragona, sinó que és un projecte de país que permetrà desenvolupar el territori de Lleida i del país, amb una aposta clara pel transport sostenible mitjançant l’estació ferroviària.”

En la reunió, hi han participat el secretari general de la Cambra de Comerç de Lleida, Josep Ramon París, i Joan Ramon Albareda, membre de la junta directiva de la patronal del sector dels farratges Asfac, ja que totes dues entitats estan molt interessades en el potencial d’aquest projecte per impulsar l’activitat econòmica.

L’aprovació del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica del nou polígon de Torreblanca Quatre Pilans està prevista per al pròxim mes de juliol i és l’eina que permetrà arrencar la posada en marxa d’aquest gran nou sector industrial.