La Cambra de Comerç i Indústria de Lleida liderarà en aquesta 67a Fira Sant Miquel de Lleida l’Àgora Tecnològica, un espai pioner que busca convertir-se en un instrument de difusió de les aplicacions tecnològiques en el món agrari en el marc d’aquest certamen.

L’Àgora Tecnològica, que funcionarà del 30 de setembre al 2 d’octubre, ha programat més d’una vintena d’activitats, agrupades per àrees temàtiques: Tecnologia 5G; Digitalització i aigua; Transferència tecnològica; i Aplicacions digitals al sector agrari. Totes elles es duran a terme a l’estand de l’Àrea 5G de Ponent ‘Lleida ON’, situat al pavelló 4 de la Fira Sant Miquel, i tindran com a protagonistes els diferents agents que intervenen en l’ecosistema d’innovació de les Terres de Lleida.

Les persones interessades a participar en alguna de les activitats programades poden apuntar-se a través del formulari d’inscripció habilitat a la pàgina web de la Cambra de Comerç de Lleida. En aquest sentit, enguany, i gràcies a l’Àgora Tecnològica, els interessats tindran l’oportunitat d’assistir gratuïtament a la Fira Sant Miquel, ja que realitzant la inscripció en alguna de les activitats programes tindran l’entrada de franc.

L’Àrea 5G Ponent ‘Lleida ON’ és una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la col•laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida, Paeria de Lleida i Telefónica. L’Àrea 5G de Ponent, que porta el nom de Lleida ON, té l’objectiu d’iniciar un projecte d’implantació de tecnologia 5G que permeti la creació de serveis digitals de valor afegit que es puguin estendre per les terres de ponent. Les àrees 5G, que s’implementaran arreu de Catalunya, són uns espais territorials que pretenen agregar diferents iniciatives dirigides a promoure aquesta tecnologia: activitats de formació i disseminació, tallers, proves de concepte i laboratoris.